Nieuwsbericht

Voormalig Norfolkterrein: geplande werkzaamheden

Gepubliceerd: 14 mei 2019Laatste wijziging: 23 mei 2019

Nieuwe bewoners van het voormalig Norfolkterrein in Scheveningen hebben een brief gekregen over de geplande werkzaamheden in de buurt.

De komende tijd staat het volgende gepland:

  • De bouw van 2 bouwprojecten: ZuidHaven en Zeezicht.
  • De herinrichting van de Houtrustweg tussen het Zuiderstrandtheater en de Pluvierstraat (na de zomervakantie). Hierover krijgt u nog informatie.
  • Voor de Hellingkade (de nieuwe straatnaam voor de kades aan de 3e haven) is een ontwerp gemaakt voor de inrichting van de openbare ruimte. Horecabedrijf La Liguria maakt plannen voor de verbouwing van het Sluiswachtershuisje.
  • Vestia werkt in het gebied aan een warmte-koude installatie voor de verwarming van woningen.
  • Rond de nieuwbouw van uw woning wordt wellicht nog gewerkt aan de aanleg van de openbare ruimte zoals bijvoorbeeld de stoep.

Tijdelijke bouwweg Houtrustweg

Aan de kant van de Houtrustweg is een tijdelijke bouwweg aangelegd. Deze weg wordt gebruikt door het bouwverkeer dat komt vanaf het project Zuidhaven. De tijdelijke weg wordt tijdens de herinrichting van de Houtrustweg ook door het verkeer gebruikt om van en naar het strand te komen. De bouwweg is voor de veiligheid met een hekwerk afgeschermd.

Meer informatie

De gemeente informeert bewoners meestal met een brief over nieuws, werkzaamheden, overlast of informatiebijeenkomsten. Private partijen die bouwen in de haven informeren bewoners over hun eigen projecten. Bekijk een overzicht van de plannen voor Scheveningen Kust, waaronder de haven. Heeft u een vraag dan kunt u kunt u een e-mail sturen naar scheveningenhaven@denhaag.nl.