Nieuwsbericht

Maak kans op € 50.000 voor uw plan voor de Scheveningse Parkwijken

Gepubliceerd: 15 maart 2021Laatste wijziging: 15 maart 2021

De gemeente maakt geld vrij om de wijken Duttendel-Wittebrug, Zorgvliet en Van Stolkpark (samen de Scheveningse Parkwijken) mooier, gezelliger, groener en socialer te maken. Iedereen kan een plan maken. De plannen maken kans op (een deel van) € 50.000 voor de uitvoering. Stuur uw plan op zijn laatst zondag 11 april 2021 op.

De gemeente bekijkt of de plannen haalbaar zijn. Daarna verdelen de bewoners (vanaf 12 jaar) uit de wijken Duttendel-Wittebrug, Zorgvliet en Van Stolkpark het geld over de haalbare plannen. Zo bepalen de wijken zelf welke plannen worden uitgevoerd.

Scheveningse Parkwijken

In de wijken Duttendel-Wittebrug, Zorgvliet en Van Stolkpark wonen niet zoveel mensen. Daarom krijgen zij onder de naam Scheveningse Parkwijken samen 1 wijkbedrag te besteden. Wel is dit bedrag hoger dan andere wijken in Den Haag krijgen.

Zo werkt het

U levert uw plan op zijn laatst zondag 11 april 2021 in via het aanmeldformulier op scheveningseparkwijkenbegroot.denhaag.nl. Uw plan komt dan meteen online te staan. Het is de bedoeling dat u daarna zelf aandacht vraagt voor uw plan. Bijvoorbeeld door uw plan te delen via sociale media zoals Facebook of Twitter.

De wijk stemt mee

Iedereen in uw wijk kan tot en met zondag 18 april 2021 op de plannen stemmen door ze te ‘liken’. Heeft uw plan op zondag 18 april 2021 minimaal 25 likes? Dan gaat uw plan door naar de volgende ronde. Tijdens deze 2e ronde controleert de gemeente of de overgebleven plannen uit te voeren zijn. Alle haalbare plannen maakt de gemeente bekend op donderdag 27 mei 2021 via scheveningseparkwijkenbegroot.denhaag.nl.

Bewoners verdelen € 50.000

Samen met uw wijkgenoten bepaalt u vanaf donderdag 27 mei 2021 welke plannen doorgaan. U kunt het bedrag van € 50.000 verdelen over 1 of meer plannen. U en uw wijkgenoten hebben hiervoor tot en met donderdag 24 juni 2021 de tijd. Ook het stemmen kunt u doen via scheveningseparkwijkenbegroot.denhaag.nl.

Hulp bij indienen plan

Is het voor u niet mogelijk om online een plan in te dienen? Stuur dan een e-mail naar scheveningseparkwijkenbegroot@denhaag.nl. Of bel, of stuur een Whatsapp-bericht, via telefoonnummer 06 - 31 10 63 95.

Prijsuitreiking

Op donderdag 1 juli 2021 maakt de gemeente de winnende plannen bekend.

Meer informatie

Meer informatie over Scheveningse Parkwijken Begroot vindt u op scheveningseparkwijkenbegroot.denhaag.nl.

    Ook los van het wijkbudget helpt de gemeente u graag met uw plan voor de wijk. Zo kijkt de gemeente of uw idee uit te voeren is en subsidie kan krijgen. Lees meer op de pagina Activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen.

    Scheveningse Parkwijken Begroot