Nieuwsbericht

Maak kans op € 30.000 voor uw plan voor Noordelijk Scheveningen

Gepubliceerd: 2 juni 2020Laatste wijziging:

De gemeente heeft geld vrijgemaakt om Noordelijk Scheveningen mooier, socialer, sportiever en groener te maken. Bewoners en ondernemers mogen hiervoor zelf met een plan komen. Ze maken kans op € 30.000 om dit plan uit te voeren. Stuur uw plan vóór woensdag 1 juli 2020 in.

Iedereen mag een plan indienen. De gemeente en de bewonersorganisatie Noordelijk Scheveningen kijken samen of uw plan haalbaar is. Daarna verdelen de bewoners van Noordelijk Scheveningen het geld over de haalbare plannen. Zo bepalen de bewoners zelf welke plannen uitgevoerd worden.

Hoe werkt het?

Stuur uw plan vóór woensdag 1 juli 2020 in via het aanmeldformulier op www.noordelijkscheveningenbegroot.nl. Uw plan komt dan direct online te staan. Het is de bedoeling dat u daarna zelf aandacht vraagt voor uw plan. Bijvoorbeeld door uw plan te delen via social media. U kunt ook langsgaan bij de bewoners in de buurt.

De wijk stemt mee

Iedereen in de wijk kan op de plannen stemmen door ze te 'liken'. Heeft uw plan op dinsdag 7 juli 2020 minimaal 25 likes? Dan gaat het plan door naar de volgende ronde. Tijdens deze ronde controleren de gemeente en de bewonersorganisatie Noordelijk Scheveningen de overgebleven plannen op haalbaarheid. Alle haalbare plannen maakt de gemeente op donderdag 3 september 2020 bekend op www.noordelijkscheveningenbegroot.nl.

Bewoners verdelen € 30.000 over de overgebleven plannen

Samen met uw wijkgenoten bepaalt u welke plannen doorgaan. U kunt het bedrag van € 30.000 verdelen over 1 of meerdere plannen. Dit kan tot en met donderdag 1 oktober 2020. Bewoners van Noordelijk Scheveningen van 12 jaar en ouder krijgen begin september 2020 een brief hierover.

Hulp nodig bij het indienen van uw plan?

Vindt u het moeilijk om online een plan in te dienen? Vraag dan hulp aan familie, vrienden of buren. Of neem contact op met projectleider Marjolein Woudstra. Zij is op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 06 - 51 56 15 16. U kunt ook een e-mail sturen naar noordelijkscheveningenbegroot@denhaag.nl.

Prijsuitreiking

Op donderdag 8 oktober 2020 maakt de gemeente de winnende plannen bekend. In verband met de coronacrisis maken we later bekend waar en hoe dit gebeurt.

Meer informatie

Meer informatie over Noordelijk Scheveningen begroot vindt u op www.noordelijkscheveningenbegroot.nl.

Wijkbudget voor andere wijken

Noordelijk Scheveningen is de 5e wijk in het stadsdeel Scheveningen met een wijkbudget. Na Noordelijk Scheveningen komen ook andere wijken in Scheveningen aan de beurt voor het verdelen van een wijkbudget:

  • 2e helft 2020: Witteburg-Duttendel, Zorgvliet en Van Stolkpark
  • 2021: Duindorp

Ook los van het wijkbudget helpt de gemeente u graag met uw plan voor de wijk. Zo kijkt de gemeente of uw idee uit te voeren is en subsidie kan krijgen. Lees meer op de pagina Activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen.