Nieuwsbericht

Maak kans op € 30.000 voor uw plan voor het Statenkwartier

Gepubliceerd: 4 september 2019Laatste wijziging: 4 september 2019

De gemeente heeft geld vrijgemaakt om het Statenkwartier mooier, socialer, sportiever en groener te maken. Bewoners en ondernemers mogen hiervoor zelf met een plan komen en maken kans op € 30.000 om dit plan uit te voeren. Insturen kan tot en met 4 oktober.

Heeft u als bewoner een goed idee voor het verbeteren van het Statenkwartier? En gaat uw plan over 1 van de volgende onderwerpen:

 • sport, spelen en ontmoeten
 • straatbeeld
 • groen en duurzaamheid

Stuur uw plan dan in via www.statenkwartierbegroot.nl.

Iedereen mag een plan insturen. Na een haalbaarheidscheck door de gemeente verdelen de bewoners uit het Statenkwartier het geld over de haalbare plannen. Zo bepalen de bewoners zelf welke plannen doorgaan.

Hoe het werkt

 • U kunt uw plan tot en met vrijdag 4 oktober 2019 insturen via het aanmeldformulier op www.statenkwartierbegroot.nl.
 • Uw plan komt dan meteen op de website te staan.
 • Het is de bedoeling dat u zelf campagne voert om aandacht te vragen voor uw plan. Dit kan door bijvoorbeeld uw plan te delen via social media of door langs te gaan bij de bewoners in de buurt.

De wijk stemt mee

Vanaf het moment dat uw plan online staat, kan iedereen in de wijk erop stemmen door het te ‘liken’. Als uw plan op 11 oktober 2019 minimaal 25 stemmen heeft, gaat uw plan door naar de volgende ronde. Tijdens deze ronde controleert de gemeente de overgebleven plannen op uitvoerbaarheid. Alle haalbare plannen worden bekend gemaakt op 15 november 2019 op statenkwartierbegroot.nl.

Statenkwartier begroot

Samen met uw wijkgenoten bepaalt u welke plannen doorgaan. U kunt het bedrag van € 30.000 verdelen over 1 of meerdere plannen. U en uw wijkgenoten hebben hiervoor tot en met 13 december de tijd.

Hulp nodig bij het indienen van uw plan?

Vindt u het moeilijk om online een plan in te sturen? Vraag dan hulp van familie, vrienden of buren. Ook mag u uw plan ook op papier inleveren bij het Wijk- en dienstencentrum Het Couvéehuis (Frankenslag 139). Daar liggen formulieren voor u klaar. Het Couveéhuis is maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 22.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur open.

De plannen die op papier worden ingeleverd, komen elke week op vrijdag op www.statenkwartierbegroot.nl te staan. Daarna kunt u starten met uw campagne.

Prijsuitreiking

Op zaterdag 21 december maakt de gemeente de winnende plannen bekend in het Couveéhuis.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.statenkwartierbegroot.nl.

Wijkbudget voor andere wijken

Na het Statenkwartier komen ook de andere wijken in Scheveningen aan de beurt:

 • 1e helft 2020: Noordelijk Scheveningen
 • 2e helft 2020: Wittebrug-Duttendel
 • 1e helft 2021: Zorgvliet
 • 2e helft 2021: Duindorp
 • 1e helft 2022: Van Stolkpark

De wijken Scheveningen-Dorp, Havenkwartier & Vissenbuurt en Duinoord zijn in 2018 en 2019 al aan de beurt geweest.

Hulp bij uw plan

Ook los van het wijkbudget helpt de gemeente u graag om uw plan verder te helpen. Zo kijkt de gemeente of uw idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie. Meer informatie leest u op de pagina Activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen.

Een van de gebouwen in de Statenlaan