Jacob Catslaan: groot onderhoud

De gemeente voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de Jacob Catslaan, Tolweg, Rustenburgweg, Buitenrustweg en de Tobias Asserlaan. Het riool wordt opgeknapt en de huisaansluitingen worden vervangen. Ook zijn er werkzaamheden aan de rijbaan, parkeerstroken en stoepen. De werkzaamheden beginnen op maandag 1 april 2019 en duren naar verwachting tot eind april 2020.

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente gaat de riolering opknappen, omdat die verouderd is. Ter plekke wordt in de bestaande rioolbuis een kunststof buis gevormd die de rioolbuis versterkt. Dit gebeurt door het inbrengen van een soort kous, die daarna hard wordt gemaakt. De riolering kan daarna weer tientallen jaren mee. De huisaansluitingen op het riool worden vervangen en de aansluitingen van de kolken (waterafvoeren in de weg) worden vernieuwd. 

De werkzaamheden bestaan verder uit:

  • Voor meer veiligheid komen er in- en uitritten in de Jacob Catslaan bij de zijstraten Tolweg en Rustenburgweg. Er komt ook een in- en uitrit van de Carnegielaan naar de Tolweg.

  • De rijbaan en parkeerstroken in de Jacob Catslaan en Tolweg krijgen een nieuwe laag asfalt.

  • In de Jacob Catslaan worden de tegels van het fietspad aan de kant van de woningen vervangen door rood asfalt. In de Tolweg worden de tegels van het fietspad in beide richtingen vervangen door rood asfalt.

  • De rijbanen van de Tobias Asserlaan, de Buitenrustweg en de Rustenburgweg worden opnieuw bestraat. De straten krijgen parkeerstroken en drempels. De bakstenen die er nu liggen, worden zoveel mogelijk hergebruikt.

  • De stoepen worden opnieuw aangelegd. Waar klinkers liggen, worden die zoveel mogelijk hergebruikt. De stoepen met stoeptegels krijgen nieuwe tegels. De stoepranden worden overal vernieuwd.

Om overlast te beperken, wordt het werk in fasen uitgevoerd. De wijk blijft daardoor altijd goed bereikbaar.

De planning is voorlopig. Als er belangrijke wijzigingen zijn, ontvangen omwonenden een brief.

Werkzaamheden Van Tot
Fase A: Jacob Catslaan Gereed
Fase B: Jacob Catslaan 3 juni 30 augustus 2019
Fase C: Tolweg 2 september 8 november 2019
Fase 1 en 2 3 juni 3 augustus 2019
Fase 3 en 4 26 augustus 1 november 2019
Fase 5 tot en met 10 4 november 12 juni 2020
Werkzaamheden aan de Jacob Catslaan en omgeving. (klik op de afbeelding voor een vergroting)
Werkzaamheden aan de Jacob Catslaan en omgeving. (klik op de afbeelding voor een vergroting)

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Gemeente en aannemer doen er alles aan om de gevolgen voor u zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de werkzaamheden is de straat afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor auto’s en fietsers zijn er omleidingen. Woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden voor voetgangers bereikbaar. Als het nodig is, worden er loopplanken neergelegd. De loopplanken zijn alleen voor voetgangers.

Omleiding doorgaand fietsverkeer

Bij werkzaamheden aan de Jacob Catslaan blijft het voor fietsers mogelijk om in de richting van de Johan de Wittlaan over het fietspad te rijden. Fietsers richting de Scheveningseweg worden omgeleid over de Tobias Asserlaan en de Carnegielaan.

Omleiding doorgaand autoverkeer

Doorgaand verkeer kan bij werkzaamheden aan de  Jacob Catslaan vanaf de President Kennedylaan rijden via de Johan de Wittlaan en de Scheveningseweg. Vanaf de Scheveningseweg kunnen automobilisten rijden via de Johan de Wittlaan en President Kennedylaan. Om de in- en uitrit van de Carnegielaan naar de Tolweg te kunnen maken wordt de Carnegielaan, in de richting van de Groot Hertoginnelaan, 2 avonden afgesloten.

Parkeren

U kunt tijdens de werkzaamheden niet in het werkgebied parkeren. Parkeer uw auto ergens anders in de buurt. Heeft u een invalidenparkeerplaats? Dan krijgt u een tijdelijke invalidenparkeerplaats (op kenteken) op een voor u zo goed mogelijk bereikbare plek aangeboden.

Hulpdiensten

De ambulance, brandweer en politie (hulpdiensten) moeten ook tijdens de werkzaamheden de bewoners in de buurt goed kunnen bereiken. Parkeer daarom uw auto alleen in de parkeervakken, zodat de hulpdiensten er in geval van nood goed door kunnen. Als het nodig is, legt de gemeente rijplaten neer voor de hulpdiensten.

Veiligheid

De gemeente werkt zo veilig mogelijk. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Vertel kinderen om niet op of in de buurt van het werkterrein te spelen.

Bewonersbrieven

Voordat de rioleringswerkzaamheden in een straat beginnen, krijgen de bewoners een brief van de aannemer die de werkzaamheden uitvoert.

Meer informatie over het project

Heeft u algemene vragen over het werk in uw wijk? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Michael Ilahi:

  • telefonisch via 06 - 55 84 41 44. Krijgt u het antwoordapparaat? Spreek dan uw naam, vraag
    en contactgegevens in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
  • per e-mail naar michael.ilahi@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 22 juli 2019Laatste wijziging: 2 augustus 2019