Nieuwsbericht

Groot Hertoginnelaan, Banstraat en Andries Bickerstraat: verbeteren kruispunt

Gepubliceerd: 19 november 2021Laatste wijziging: 23 november 2021

De gemeente maakt de Groot Hertoginnelaan veiliger voor fietsers en voetgangers. De in- en uitritten worden aangepast. Dit gebeurt op de kruising met de Banstraat en de Andries Bickerstraat. Het werk start op 6 december en duurt tot en met 24 december 2021.

Kruising Groot Hertoginnelaan, Banstraat (links) en Andries Bickerstraat (rechts)
Kruising Groot Hertoginnelaan, Banstraat (links) en Andries Bickerstraat (rechts)

Drempels

Afslaand verkeer vanaf de Groot Hertoginnelaan naar de Banstraat of de Andries Bickerstraat kan niet goed zien dat er een fietspad en een voetpad is. Ook hebben fietsers en voetgangers hier voorrang. Daarom komen er drempels voor afslaand verkeer.

Ook krijgen de 2 aansluitingen duidelijke in- en uitritten door de plaatsing van een drempelplateau. Autoverkeer dat de Banstraat of de Andries Bickerstraat in- of uitrijdt, kan de andere weggebruikers zo beter zien. Dit is te vergelijken met de aansluiting van de 1e Sweelinckstraat op de Groot Hertoginnelaan.

De inritten worden beter te zien voor het autoverkeer. Bestuurders zullen vaart minderen bij het in- of uitrijden. Zo wordt het veiliger voor al het verkeer op de Groot Hertoginnelaan.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zijn de inritten van de Banstraat en Andries Bickerweg op de Groot Hertoginnelaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Groot Hertoginnelaan blijft bereikbaar. De Andries Bickerweg is bereikbaar via de Stadhouderslaan en de Alexander Gogelweg. En de Banstraat is bereikbaar via de 1e Sweelinckstraat.

De fietspaden op het kruispunt Groot Hertoginnelaan en Banstraat zijn helemaal afgesloten tijdens de werkzaamheden.

  Omleidingen

  Al het verkeer kan omrijden via Waldeck Pyrmontkade, 1e Sweelinckstraat en Groot Hertoginnelaan (in beide richtingen). Voetgangers kunnen de zijstraten gewoon bereiken. Zij worden veilig langs het werk geleid.

  Omleidingsroute voor fietsers
  Omleidingsroute voor fietsers

  Huisvuil

  De afvalcontainer bij de brug op de Andries Bickerstraat krijgt tijdelijk een nieuwe plek op de hoek van de Banstraat en de Van Blankenburgstraat. De inzameling van het huisvuil gebeurt zoals normaal.

  Contact

  Heeft u vragen en/of opmerkingen over deze werkzaamheden? Stuur een e-mail naar Jessica de Vries, omgevingsmanager gemeente Den Haag: verkeersveiligheid@denhaag.nl.