Nieuwsbericht

Eisenhowerlaan: werkzaamheden

Gepubliceerd: 4 september 2019Laatste wijziging: 4 september 2019

De Eisenhowerlaan wordt veiliger voor voetgangers en fietsers. Daarom zijn er van 21 oktober tot en met 1 november 2019 werkzaamheden.

Inloopavond Eisenhowerlaan

Om omwonenden te informeren over de werkzaamheden organiseert de gemeente op woensdag 18 september 2019 een inloopavond. Tijdens deze bijeenkomst kunt u het ontwerp voor de Eisenhowerlaan bekijken en zijn er medewerkers van de gemeente aanwezig om het ontwerp toe te lichten en vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon binnenlopen.

Datum: woensdag 18 september
Tijd: 18.00 tot 20.00 uur
Locatie: World Café, World Forum The Hague , Churchillplein 10, Den Haag

Wat gaat er gebeuren?

De Eisenhowerlaan wordt verkeersveiliger gemaakt:

  • Er komen 8 verkeersdrempels.
  • De putten voor regenwater in het wegdek worden verplaatst.
  • Er komt een betere overgang van het brede naar het smalle weggedeelte.
  • De maximum snelheid wordt aangepast naar 30 kilometer per uur.
  • De fietsstrook bij het kruispunt Eisenhowerlaan/Prins Mauritslaan wordt doorgetrokken.
  • Er komen diverse zebrapaden bij het kruispunt Eisenhowerlaan/Prins Mauritslaan.

Wat betekent dit voor u?

Tijdens de werkzaamheden blijft de Eisenhowerlaan steeds in 1 richting open voor auto’s en fietsers. Voor auto- en fietsverkeer in de andere verkeersrichting geldt een omleiding via de Johan de Wittlaan. Tijdens de werkzaamheden aan het kruispunt Eisenhowerlaan/Prins Mauritslaan is autoverkeer ’s nachts tijdelijk niet mogelijk.

Bereikbaarheid en veiligheid

Buslijn 28 rijdt tijdens de werkzaamheden via de Johan de Wittlaan. Voor buslijn 28 worden tijdelijke haltes aangelegd. Werkterreinen zijn gevaarlijke plaatsen. Het is verstandig kinderen hierop te wijzen en hen weg te houden van het werkterrein.

Huisvuil

De Eisenhowerlaan blijft steeds in 1 richting open. Daardoor kan de gemeente het huisvuil ook tijdens de werkzaamheden ophalen. Dit gebeurt mogelijk op een andere plek dan u gewend bent. Borden geven aan waar u uw huisvuil kunt aanbieden.

Meer informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de werkzaamheden, dan kunt u contact op nemen met de heer Paul Ebben, omgevingsmanager namens de gemeente, via e-mailadres verkeersveiligheid@denhaag.nl.