Nieuwsbericht

Actieplan Boulevard en haven Scheveningen tegen overlast

Gepubliceerd: 7 augustus 2020Laatste wijziging: 18 augustus 2020

De gemeente heeft een actieplan gemaakt om overlast van bezoekers in Scheveningen tegen te gaan. Vooral tijdens zonnige dagen is er geluidsoverlast door racende voertuigen. Hangjongeren gebruiken alcohol, softdrugs en lachgas en laten rommel achter. Bij de haven zorgen jongeren voor overlast en ’s nachts slapen er mensen in de duinen.

Bij mooi weer is er veel verkeersdrukte. De coronacrisis  zorgt voor meer bezoekers. Nederlanders gaan meer in eigen land op vakantie en jongeren vervelen zich. En er komen extra toeristen uit de landen direct om ons heen.

Actieplan

De gemeente heeft het Actieplan Boulevard en haven Scheveningen zomer 2020 samen met de politie gemaakt. In het plan staan de volgende maatregelen.

1. Aanpak overlast racende auto’s en motoren

  Op drukke momenten sluit de gemeente wegen af, zoals de Strandweg. En brengt waar nodig maatregelen aan om de snelheid te verminderen. De politie controleert extra. Bij gebruik van lachgas is het rijden in het verkeer verboden.

  2. Aanpak overlast op het strand en de boulevard

  Tot en met 23 januari 2021 verbiedt de gemeente het gebruik van softdrugs in de openbare ruimte in delen van Scheveningen. De maatregel is vooral bedoeld  om overlast door het gebruik van hash en wiet te voorkomen. Het verbod is in de volgende gebieden:

  • De kuststrook: het gebied van het Noordelijk havenhoofd, Strandweg, Gevers Deynootweg, Adriaan Maasplein, de hele Zeekant, Rederserf, De Pier en het Zwarte Pad.
  • Omgeving Zuiderstrandtheater: Zuidelijk havenhoofd, Houtrustweg tot aan Zeezwaluwstraat, Kranenburgweg en de Boeistraat.

  3. Aanpak overlast haven

  De gemeente sluit de kades van de eerste haven en de duikplek bij de doorvaart af. Er zijn extra controles op en rond het water en er is camerabewaking. Daarnaast is de gemeente in overleg met het welzijn-/jongerenwerk. Overlastgevende jongeren en hun ouders worden aangesproken.

  4. Aanpak duinrecreatie

  Boswachters, handhavers en drinkwaterbedrijf Dunea controleren extra. Stichting Barka houdt vooral arbeidsmigranten zonder vaste woon- en verblijfplaats in de gaten, die in de duinen overnachten.

  5. Aanpak bereikbaarheid

  Bij 21 graden of meer zijn er extra verkeersregelaars en beveiligers. De gemeente sluit de Strandweg, Vissershavenweg en Vissershavenstraat af als dat nodig is.

  Meer informatie