Meedoen op Scheveningen: geef uw initiatief door

Heeft u een idee om uw buurt te verbeteren? Stadsdeel Scheveningen helpt u graag met de uitvoering.

De medewerkers van stadsdeel Scheveningen werken iedere dag aan het beheer, onderhoud en verbetering van Scheveningen. Dit doen zij samen met bewoners, ondernemers en wijkpartners. Heeft u een idee om uw wijk te verbeteren? Geef uw initiatief dan door via het formulier. De gemeente helpt u met de uitvoering.

Meld uw initiatief

Een stadsdeelmedewerker neemt contact met u op over uw initiatief. Uw idee kan onder 1 of meer thema's vallen. De thema's staan hieronder.

Liever eerst persoonlijk contact?

Mist u nog een thema of wilt u voordat u uw initiatief indient met iemand praten? Neem contact op met 1 van de projectleiders Haagse Kracht via het e-mailadres scheveningen@denhaag.nl.

 • Een groene omgeving is goed voor uw gezondheid en maakt de buurt gezelliger. Veel bewoners willen dan ook meer groen in de straat.

  Heeft u een initiatief op het gebied van groen? Geef dit door aan de groenbeheerders van Scheveningen. Zij nemen contact met u op. Samen met u wordt bekeken of en hoe dit initiatief uitgevoerd kan worden.

  Groenbeheerders Ron en Wesley (Foto: Arnoud Roelofsz)
  Groenbeheerders Ron en Wesley (Foto: Arnoud Roelofsz)

  Zie ook: Maak een geveltuin voor uw huis
  • In een sociale buurt letten bewoners op elkaar en doen zij samen leuke of nuttige dingen. Sociale initiatieven zijn niet altijd zichtbaar, maar wel belangrijk voor een buurt.

   Heeft u een sociaal initiatief? Geef dit door aan de medewerkers Welzijn, Jeugd en Participatie van Scheveningen. Zij nemen contact met u op. Samen met u wordt bekeken of en hoe dit initiatief uitgevoerd kan worden.

   Medewerkers Welzijn, Jeugd en Participatie Julie en Margot (Foto: Fleur Beemster en Arnoud Roelofsz)
   Medewerkers Welzijn, Jeugd en Participatie Julie en Margot (Foto: Fleur Beemster en Arnoud Roelofsz)

   Verder lezen

   Lees meer over voorbeelden van sociale initiatieven:

  • Sport- en spelmogelijkheden maken een buurt leuk en brengen bewoners in beweging. U kunt tijdens activiteiten nieuwe buurtgenoten ontmoeten of bijpraten met bekenden.

   Heeft u een initiatief op het gebied van sport en spel? Wilt u bijvoorbeeld een plek veranderen in een sport- en spellocatie zoals op de Haringkade? Of wilt u voor de buurtkinderen een voetbalkooi regelen zoals aan het Lindoduin? Geef dit door aan de speelbeheerder van Scheveningen. Hij neemt contact met u op. Samen met u wordt bekeken of en hoe dit initiatief uitgevoerd kan worden.

   Speelbeheerder Wesley (Foto: Arnoud Roelofsz)
   Speelbeheerder Wesley (Foto: Arnoud Roelofsz)

   Verder lezen

   Lees meer over voorbeelden van initiatieven op het gebied van sport en spel op de website van Jong op Scheveningen.

  • Een nette en overzichtelijke straat nodigt uit om deze netjes te houden. Ook u kunt iets betekenen voor uw straat. Is de straat schoon, kunt u veilig oversteken of kunnen muurschilderingen de straat opvrolijken?

   Heeft u een initiatief op het gebied van het straatbeeld? Geef dit door aan de weg- en milieubeheerders of medewerker muurschilderingen van Scheveningen. Zij nemen contact met u op. Samen met u wordt bekeken of en hoe dit initiatief uitgevoerd kan worden.

   Geslaagde initiatieven

   Verschillenden idee├źn van bewoners zijn al uitgevoerd. Zo heeft de Wassenaarsestraat een muurgedicht van Immetje. Bewoners uit de Breezandstraat gaven de ondergrondse afvalcontainers een vrolijk tuintje om afval naast de containers tegen te gaan. En in de Pansierstraat staan nu lantaarnpalen met een historische uitstraling.

  • Strand, zee en boulevard geven een buurt levendigheid. En ruimte voor vermaak en ontspanning. Het strand brengt ook extra uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld als het gaat om bereikbaarheid en afval.

   Heeft u een initiatief op het gebied van het strand? Geef dit door aan de strand- en boulevardmanagers van Scheveningen. Zij nemen contact met u op. Samen met u wordt bekeken of en hoe dit initiatief uitgevoerd kan worden.

   Geslaagde initiatieven

   Voorbeelden van initiatieven op het gebied van strand en boulevard zijn: de organisatie van een dag pootje baden voor ouderen en de aanleg van een fitnessplek op het strand bij de Vissershavenweg.

   Strand- en boulevardmanagers Peggy en Eite (Foto: Arnaud Roelofsz)
   Strand- en boulevardmanagers Peggy en Eite (Foto: Arnaud Roelofsz)

  Verder lezen

  Nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Scheveningen? Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief:

  Aanmelden nieuwsbrief

  Gepubliceerd: 30 september 2021Laatste wijziging: 31 december 2021