Nieuwsbericht

Help de handhavers in Loosduinen en zorg samen voor een veilige en leefbare wijk

Gepubliceerd: 11 september 2018Laatste wijziging: 11 september 2018

Inwoners van Loosduinen ergeren zich regelmatig aan zaken als parkeerproblemen, hondenpoepoverlast en rommel op straat of op het strand. De handhavers in uw stadsdeel houden zich er dagelijks mee bezig. Help hen bij het veilig en leefbaar houden van uw buurt.

Twee handhavers in Loosduinen
Twee handhavers in Loosduinen

Parkeeroverlast

Het is niet altijd makkelijk om een parkeerplek te vinden in Loosduinen.  Met name in de Notenbuurt, Houtwijk en de Componistenbuurt is de parkeerdruk hoog. Rondom Kijkduin en Bohemen en Meer en Bos is het vooral druk in het zomerseizoen. Parkeer uw auto alleen op de plekken waar dat toegestaan is. Het levert voor andere bewoners overlast op als u ergens anders gaat staan, zoals op de hoek van de straat. Het komt regelmatig voor dat de afvalcontainer niet geleegd kan worden omdat een auto de ophaalplek blokkeert.

De gemeente informeert u zo duidelijk mogelijk als een parkeersituatie verandert of als er parkeerverboden gelden vanwege wegwerkzaamheden. Soms moet de gemeente rondom deze wegwerkzaamheden tijdelijke parkeerverboden instellen. Zo kunnen de hulpdiensten door de straat  in geval van nood.

Afval op straat

Steeds meer wijken in Loosduinen hebben ondergrondse afvalcontainers. De handhavers zien regelmatig afval naast de inzamelcontainers en ondergrondse restafvalcontainers. Er ligt regelmatig grofvuil op straat dat bedoeld is voor de stort. U kunt dit gratis wegbrengen naar het afvalbrengstation of zelfs gratis laten ophalen. Verder is de gemeente op zoek naar bewoners die een afvalcontainer willen adopteren. U krijgt dan een sleutel van de container. Iets voor u? Kijk op ondergrondse container adopteren.

Meld hondenpoep

Het blijft een ergernis in Loosduinen: hondenpoep op straat. Het goede nieuws is dat de handhavers merken dat hondenbezitters steeds vaker opruimen. Toch houdt nog niet iedereen zich aan de opruimplicht. In de omgeving Groen van Prinstererlaan blijft hondenpoep op straat een probleem, net als in de Notenbuurt. In het bijzonder bij de groenstrook langs de Walnootstraat. Hier heeft de gemeente samen met bewoners een buurtparkje aangelegd. Helaas laten veel inwoners hun hond hier uit, maar ruimen niet op.

Meld hondenpoep op straat of als een hondenbezitter het niet opruimt via de pagina Hondenpoep melden. Zo’n melding zorgt niet meteen voor een schonere straat. Het vergroot wel de kans dat de handhavers in uw wijk komen controleren en overlastgevers betrappen en bekeuren.

In het winkelcentrum

Even gauw op de fiets door het winkelcentrum? Liever niet. U zorgt voor overlast voor winkeliers en uw winkelende buurtgenoten. Handhavers controleren regelmatig en u loopt het risico op een boete. Ook zien zij steeds vaker inwoners buiten het winkelcentrum met een winkelwagentje lopen. Dit is strafbaar.

Kijkduin

Op Kijkduin is de herinrichting in volle gang. Wel blijft de badplaats goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer.

U kunt helpen om de buurt voor iedereen leefbaar te houden:

  1. Op sommige dagen zorgen bezoekers voor extra parkeerdruk. Als u met het openbaar vervoer of met de fiets naar het strand kan komen, helpt dat enorm. De gemeente heeft nieuwe parkeervakken voor scooters en fietsen gemaakt zodat de toegangswegen naar het strand niet geblokkeerd raken. Parkeer uw fiets of scooter in deze vakken.
  2. De gemeente maakt ’s avonds het strand schoon. U kunt ook helpen: ruim na een bezoek aan het strand uw rommel op.
  3. De boswachters zien regelmatig dat bezoekers beschermd natuurgebied betreden. Doe dit niet, blijf op de aangegeven paden als u door de duinen loopt. In het Westduinpark herkent u de paden aan de palen met groene koppen. Het is schadelijk voor de natuur als u van deze paden afstapt.

Meer informatie over handhavers

Wilt u meer weten over het werk dat de handhavers doen? Kijk dan op de pagina Handhavers in Den Haag.