Nieuwsbericht

Ypenburg: huis-aan-huis ophalen gft-afval

Gepubliceerd: 11 juli 2019Laatste wijziging: 11 juli 2019

Woont u in de wijk De Venen, Morgenweide, Singels of Waterbuurt? Vanaf begin oktober 2019 wordt het gft-afval eens in de 2 weken huis-aan-huis opgehaald. De gemeente stopt half september 2019 met de ondergrondse gft-containers in deze wijken.

Bewoners kunnen laten weten of ze thuis een gft-container (kliko) of gft-emmer willen gebruiken. Half september 2019 wordt de container thuis bezorgd.

  • Heeft u uw adres al doorgegeven? U hoeft niets te doen en krijgt een container van 240 liter. Neem contact op als u liever een container van 140 of 25 liter wilt.
  • Heeft u uw adres nog niet doorgegeven? Neem dan contact op. Stuur uiterlijk 18 juli een e-mail met uw adres en het gewenste formaat naar gftcontainer@nvhms.nl of neem contact op met de gemeente.

Waarom geen ondergrondse gft-containers?

In de containers kwam ook veel ander afval terecht. Op die manier kan het afval niet opnieuw gebruikt worden en heeft scheiden geen zin.

Gft scheiden

Koffiedik, appelschillen, uitgebloeide tulpen: een flink deel van ons afval is gft. Er kan compost van gemaakt worden voor het verbeteren van grond in parken en tuinen.

Zie ook: Afval scheiden
De afvalbak voor gft-afval is in 3 formaten verkrijgbaar.
De afvalbak voor gft-afval is in 3 formaten verkrijgbaar.