Nieuwsbericht

Via app melden van afval naast containers bij Cromvlietplein

Gepubliceerd: 16 januari 2018Laatste wijziging: 16 januari 2018

Helaas wordt er in de stad ook afval naast ondergrondse restafvalcontainers gedumpt. U kunt dit melden bij de gemeente. De gemeente test de app MyCleanCity van 24 januari tot eind april bij het Cromvlietplein. Afval naast containers bij het Cromvlietplein kan in deze periode via de app worden gemeld.

Wat kunt u melden

U kunt de app gebruiken voor het melden van:

  • Afval naast de container
  • Een overvolle of verstopte container

Eenvoudig in gebruik

De MyCleanCity-app werkt heel eenvoudig. Met 1 klik kan worden aangegeven bij welke ondergrondse restafvalcontainer er iets aan de hand is. De app brengt automatisch de buren op de hoogte die de app ook hebben gedownload. Dat voorkomt een wandeling naar een container die op dat moment niet kan worden gebruikt. Iedereen die een melding doet, spaart bovendien voor leuke beloningen, zoals een straatfeest of gezamenlijke voorzieningen voor de buurt.

Proefperiode Cromvlietplein

De app is tijdens de proefperiode alleen beschikbaar voor de directe omgeving van het Cromvlietplein. Het is de bedoeling dat de app later in de hele stad kan worden gebruikt. De lancering van de app is op woensdag 24 januari bij het wijkcentrum Cromvlietplein, Cromvlietplein 120.  

App MyCleanCity