Nieuwsbericht

Maanweg: denk mee over de ontwikkeling

Gepubliceerd: 2 september 2020Laatste wijziging: 8 september 2020

Van 1 september tot 1 oktober 2020 kunnen belanghebbenden meedenken over de ontwikkeling van het gebied Maanweg. Lees hoe u dit online kunt doen.

Gebiedspaspoort Maanweg

De grondeigenaren hebben samen plannen gemaakt. De plannen staan in een ruimtelijke visie. Deze visie moet verder uitgewerkt worden tot een ‘gebiedspaspoort’. Het gebiedspaspoort is een nieuw begrip in het omgevingsplan Binckhorst. In een gebiedspaspoort maken de eigenaren van de grond samen een plan voor een gebied. Het voordeel van het werken met een gebiedspaspoort is dat de partijen kijken naar het hele gebied. Ze kunnen afspraken maken over grondruil. Daardoor komen bijvoorbeeld scholen of parken waar zij het beste passen.

Denk mee

Heeft u wensen of ideeën voor de Maanweg? Deel deze dan voor 1 oktober 2020 online.  Op http://gebiedmaanweg.denhaag.nl vindt u alle informatie en uitleg over de visie voor de Maanweg. U kunt hier de plannen bekijken. Er staat ook meer informatie over het proces en waar u over mee kunt denken.

Na 1 oktober 2020 werkt de gemeente samen met de betrokken partijen de visie voor de Maanweg verder uit. Die uitwerking wordt het gebiedspaspoort.

Impressie van de toekomstige Maankade
Impressie van de toekomstige Maankade

Onderzoek naar toekomstig openbaar vervoer

De overheid onderzoekt met welke vorm van openbaar vervoer zoveel mogelijk mensen snel en comfortabel op hun bestemming komen. Het gaat om het traject Den Haag CS - Lekstraat - Binckhorstlaan - Maanweg - Station Voorburg.

U kunt van 2 september tot en met 13 oktober 2020 reageren op het voorstel voor een onderzoek naar milieuaspecten van een nieuwe ov-verbinding. Op www.binckhorstbereikbaar.nl vindt u m​eer informatie over dit onderzoek.