Nieuwsbericht

Laakkwartier-Oost: parkeerregeling verandert op 1 februari 2021

Gepubliceerd: 28 januari 2021Laatste wijziging: 28 januari 2021

In Laakkwartier-Oost is in 2014 betaald parkeren ingevoerd. Dat moest door de parkeerdruk. Eerst konden bewoners tijdelijk goedkoper parkeren via de ‘kraagregeling’. Er zijn nu extra parkeerplekken gemaakt. Vanaf 1 februari 2021 verandert de tijdelijke regeling daarom in een gewone regeling.

In totaal zijn er 191 nieuwe parkeerplaatsen gemaakt in de Elise van Calcastraat en de Allard Piersonlaan/Damasstraat. Dit zijn legale (echte) parkeerplekken. Er zijn Hagenaartjes (paaltjes) geplaatst op plekken waar bewoners niet mogen parkeren.

Wat u moet doen

 • Heeft u 1 auto? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt vanzelf een nieuwe vergunning.

 • Heeft u 2 of meer auto’s? Geef dan door voor welke auto u de 1e parkeervergunning aanvraagt en voor welke auto de 2e of 3e parkeervergunning. De prijs van een parkeervergunning verschilt. Voor elke auto meer, betaalt u meer voor de vergunning. Het gaat hierbij om auto’s per huisadres. Bekijk de tarieven voor een parkeervergunning voor bewoners.

 • Heeft u een bezoekersvergunning? Dan hoeft u niets te doen.

 • Heeft u een bedrijfsauto? Dan krijgt u vanzelf een nieuwe vergunning.

Bij de brief van de gemeente heeft u een antwoordformulier gekregen. Hierop kunt u de kentekens van uw auto’s zetten. Stuur het formulier daarna per e-mail naar projectlaak@denhaag.nl. U kunt het ook gratis terugsturen met de antwoordenvelop die bij de brief zat.

Parkeervergunning opzeggen

Wilt u uw parkeervergunning opzeggen? Dit kan digitaal, schriftelijk of aan de balie. Uw parkeervergunning opzeggen is gratis. Kijk voor meer informatie op de pagina Parkeervergunning opzeggen.

Veelgestelde vragen

 • In een wijk moet u prettig en veilig kunnen wonen. Er moet daarom ook genoeg ruimte zijn voor bijvoorbeeld groen of een speeltuintje.
 • U vraagt de parkeervergunningen aan per huisadres. Woont u in een gebouw met 3 appartementen met 3 verschillende huisadressen? Dan kunnen u en uw buren allemaal vergunningen aanvragen. Heeft u maar 1 auto? Dan hoeft u niets te doen.
 • De gemeente monitort de parkeerdruk in de wijk. Als het in de toekomst nodig is, dan kan de gemeente extra maatregelen nemen tegen de parkeerdruk.
 • Venstertijden zijn de tijden waarvoor u een parkeervergunning nodig heeft.
 • De plannen voor een parkeergarage onder de Allard Piersonlaan zijn in 2016 besproken met bewoners en ondernemers. Bewoners en ondernemers twijfelden of een parkeergarage wel echt nodig was. De bouw veroorzaakt overlast en bewoners waren bang dat huizen konden verzakken. Daarnaast zijn de kosten voor parkeren in een garage zijn hoger dan de kosten voor parkeren op straat.

  Samen met de bewoners heeft de gemeente naar andere mogelijkheden gezocht. Daarna zijn de extra parkeerplaatsen op straat gemaakt.

Contact

Heeft u meer vragen of opmerkingen over de parkeerregeling in Laakkwartier-Oost? Stuur dan een e-mail naar projectlaak@denhaag.nl.

Zie ook