Nieuwsbericht

Gouverneurlaan-De Genestetlaan: verbeteren verkeersveiligheid kruispunt

Gepubliceerd: 12 maart 2018Laatste wijziging: 16 maart 2018

Het kruispunt Gouverneurlaan-De Genestetlaan is vanaf 3 april tot ongeveer 20 april 2018 volledig afgesloten. De gemeente gaat het kruispunt veiliger maken. Verkeer moet via een omleidingsroute rijden en ook de bus heeft een andere route.

Het kruispunt Gouverneurlaan-De Genestetlaan is een gevaarlijk punt omdat er verschillende (rij)richtingen van zowel fietsers, voetgangers, auto’s en tram samenkomen. De gemeente gaat het kruispunt daarom verbeteren door:

  • betere geleide wegmarkering
  • betere afstemming verkeerslichten
  • aparte opstelruimte voor fietsers en voetgangers bij oversteken aan te brengen.

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Het kruispunt ouverneurlaan- De Genestetlaan is voor een periode van 3 weken volledig afgesloten. Tijdens deze periode zal er ook enkele keren 's nachts gewerkt worden. Tijdens het werk is autoverkeer niet mogelijk. Woningen, winkels en sociale voorzieningen blijven, via loopplanken, wel bereikbaar voor fietsers en voetgangers.

Openbaar vervoer

De tramlijnen 16 en 17 blijven tijdens de werkzaamheden rijden. Ook bus 18 richting Neherkade blijft gebruikmaken van de kruising. Bus 18 richting Rijswijk rijdt om via de Van Zeggelenlaan. Daar is ook een tijdelijke halte nabij het kruispunt Gouverneurlaan-Van Zeggelenlaan.

Het verkeer moet via een omleidingsroute rijden.
Het verkeer moet via een omleidingsroute rijden.

Veiligheid

De gemeente doet er alles aan om de vieligheid tijdens de werkzaamheden te garandern. Toch blijven werkterreinen gevaalrijke plaatsen. Het is verstandig kinderen hierop te wijzen.

Ondergrondse restafvalcontainers

De ondergrondse restafvalcontainers in de De Genestetlaan (voor glas, oud papier, blik en textiel) ter hoogte van het Vadercentrum blijven bereikbaar. Restafval kunt u aanbieden aan de straatkant zoals gebruikelijk of in de ondergrondse restafvalcontainers in de zijstraten rondom het kruispunt. Gele informatieborden geven aan waar u terecht kan.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Michael Ilahi, projectleider van de gemeente via telefoonnummer 06 - 55 84 41 44. Spreek bij geen gehoor uw naam, vraag en contactgegevens in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.