Nieuwsbericht

Binckhorstlaan-Lekstraat: aanpassen spooronderdoorgangen

Gepubliceerd: 23 augustus 2018Laatste wijziging: 15 oktober 2018

De werkzaamheden aan de 3 spooronderdoorgangen bij de Binckhorstlaan-Lekstraat zijn gestart. Zo wordt de entree van de Binckhorst en van Den Haag als stad, aantrekkelijk, veiliger en overzichtelijker. Dit is extra belangrijk door de komst van de verbindingsweg Rotterdamsebaan.

De huidige onderdoorgangen zijn onaantrekkelijk en verouderd. Verder liggen de fiets- en voetpaden vanuit de autorijbanen gezien verborgen. Hierdoor worden ze als onveilig ervaren. De aanpassingen geven de onderdoorgangen een meer open uitstraling en maken fietsers en voetgangers zichtbaarder voor het autoverkeer.

Planning

De werkzaamheden zijn op werkdagen tussen 7.00 en 16.00 uur. De planning is in fases.

  • eind augustus tot half september 2018: vervangen hekwerk op betonnen muur voor leuning en plaatsen verlichting
  • half september tot half oktober 2018: schoonspuiten en aanbrengen anti-graffiticoating wanden onderdoorgangen
  • najaar 2018: vervangen tegels middenberm voor gras (bij Grebbestraat)

Overlast en bereikbaarheid

De werkzaamheden geven (geluids)overlast. Van half augustus tot half september 2018 is op de Binckhorstlaan ter hoogte van de onderdoorgangen de weg versmald. Dit is op werkdagen buiten de spits tussen 9.00 en 16.00 uur. Fietsers worden langs het werk geleid.

Veiligheid

De gemeente werkt zo veilig mogelijk. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Vertel kinderen om hier niet in de buurt te spelen.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de directievoerder van het werk, de heer H. Jansen, via telefoonnummer (070) 353 68 37.

Zie ook: Werkzaamheden Rotterdamsebaan