Nieuwsbericht

Mariahoeve en Marlot: aan de slag met de wijkagenda

Gepubliceerd: 22 oktober 2021Laatste wijziging: 22 oktober 2021

Mariahoeve en Marlot hebben als 1e wijk in stadsdeel Haagse Hout een wijkagenda. In de wijkagenda staan de belangrijkste verbeterpunten voor de wijk. Inwoners, ondernemers, wijkorganisaties en de gemeente hebben dat samen bepaald. Zij voeren de wijkagenda de komende 4 jaar ook samen uit.

De 3 belangrijkste onderwerpen voor de komende 4 jaar zijn:

  • prettig wonen

  • kansen voor iedereen

  • groen en schoon

Mariahoeve is een groene wijk. De meeste mensen kunnen zichzelf goed redden. De bewoners zijn trots op het karakter van de wijk en willen dit graag zo houden.

In de vragenlijst en tijdens bewonersbijeenkomsten gaven bewoners aan dat veel woningen verouderd zijn. Ze lieten ook weten dat niet iedereen in de wijk weet waar je naartoe kan als je hulp nodig hebt en zelf geen oplossing weet. Ook vinden bewoners dat meer gedaan mag worden voor de jeugd.

Wethouder Saskia Bruines bij een bijeenkomst over de wijkagenda
Wethouder Saskia Bruines bij een bijeenkomst over de wijkagenda

Wijkbudget

In de wijkagenda is veel ruimte voor plannen van bewoners. Daarom start de gemeente op 17 november 2021 met het wijkbudget Mariahoeve en Marlot. Bewoners kunnen zelf € 40.000 verdelen over projecten in de wijk. Deze projecten moeten iets doen voor de 3 belangrijkste onderwerpen. Bewoners kunnen zelf plannen maken. Ze kunnen ook stemmen op plannen van medebewoners. Alle plannen die meehelpen aan de 3 belangrijke onderwerpen zijn welkom, of ze nou groot of klein zijn.

Zie ook: De wijkagenda op mariahoeveaanzet.denhaag.nl