Nu:
Coronavirus
Laatste update: 12:43 uur

Nieuwsbericht

Maak kans op € 40.000 voor uw plan voor Bezuidenhout

Gepubliceerd: 26 maart 2020Laatste wijziging: 27 maart 2020

De gemeente maakt geld vrij om *Bezuidenhout mooier, gezelliger, sportiever en groener te maken. Bewoners en ondernemers mogen hiervoor met een plan komen. Ze maken kans op € 40.000 om dit plan uit te voeren. Insturen kan tot en met donderdag 23 april 2020.

Iedereen mag een plan voor de wijk indienen. De gemeente bekijkt of uw plan haalbaar is. Daarna verdelen de bewoners uit Bezuidenhout het geld over de haalbare plannen. Zo bepalen de bewoners zelf welke plannen zij uitvoeren.

Hoe werkt het?

Stuur uw plan uiterlijk donderdag 23 april in via het aanmeldformulier op bezuidenhoutbegroot.nl. Uw plan staat dan direct online. Het is de bedoeling dat u daarna zelf aandacht vraagt voor uw plan. Bijvoorbeeld door uw plan te delen via social media.

De wijk stemt mee

Iedereen in de wijk kan tot en met 30 april op de plannen stemmen door ze te ‘liken’. Heeft uw plan op donderdag 30 april 2020 minimaal 25 likes? Dan gaat uw plan door naar de volgende ronde. Tijdens deze 2e ronde controleert de gemeente of de overgebleven plannen uit te voeren zijn. Alle haalbare plannen maakt de gemeente op vrijdag 5 juni 2020 bekend op bezuidenhoutbegroot.nl.

Bewoners verdelen € 40.000 over de overgebleven plannen

U bepaalt, samen met de mensen in uw wijk, welke plannen doorgaan. U kunt het bedrag van € 40.000 verdelen over 1 of meer plannen. Dit kan tot en met vrijdag 3 juli 2020.

Hulp nodig bij het indienen van uw plan?

Is het voor u niet mogelijk om online een plan in te dienen? Dan kunt u uw plan telefonisch doorgeven aan Iris Mastenbroek, projectleider Bezuidenhout Begroot. Iris is te bereiken via: 06 - 50 10 37 85 of bezuidenhoutbegroot@denhaag.nl. Zij zorgt er dan voor dat uw plan online komt. Als het plan op de website staat, krijgt u hierover bericht. Daarna kunt u starten met het bekendmaken van uw plan.

Prijsuitreiking

Op vrijdag 10 juli 2020 maakt de gemeente de winnende plannen bekend in de Bezuidenhout op het Spaarwaterveld. (Vanwege het coronavirus is de locatie onder voorbehoud).

Wijkbudget voor andere wijken

Ook in de andere wijken in Haagse Hout mogen inwoners een wijkbudget verdelen:

  • 1e helft 2020: Bezuidenhout West
  • 2e helft 2020: Benoordenhout en Mariahoeve

Meer informatie

Meer informatie vindt u op bezuidenhoutbegroot.nl.

* Bezuidenhout = Bezuidenhout Midden Oost