Nieuwsbericht

Maak kans op € 40.000 voor uw plan voor Benoordenhout

Gepubliceerd: 16 november 2020Laatste wijziging: 19 november 2020

De gemeente heeft geld vrijgemaakt om Benoordenhout mooier, sportiever en groener te maken. Iedereen vanaf 12 jaar die woont, werkt of naar school gaat in de wijk mag zelf een plan maken. De plannen maken kans op (een deel van) € 40.000 voor de uitvoering. Stuur uiterlijk 13 december 2020 uw plan op.

De gemeente bekijkt of de plannen haalbaar zijn. Daarna verdelen de bewoners uit Benoordenhout het geld over de haalbare plannen. Zo bepaalt de wijk zelf welke plannen uitgevoerd worden.

Zo werkt het

U levert uw plan uiterlijk zondag 13 december 2020 in via het aanmeldformulier op www.benoordenhoutbegroot.denhaag.nl. Uw plan komt dan meteen online te staan. Het is de bedoeling dat u daarna zelf aandacht vraagt voor uw plan. Bijvoorbeeld door uw plan te delen via social media.

De wijk stemt mee

Iedereen in de wijk die 12 jaar of ouder is kan van 16 november tot en met 20 december 2020 op de plannen stemmen door ze te ‘liken’. Heeft uw plan op 20 december 2020 minimaal 15 likes? Dan gaat het plan door naar de volgende ronde. Tijdens deze ronde controleert de gemeente de overgebleven plannen op uitvoerbaarheid. Alle haalbare plannen maakt de gemeente op 15 februari 2021 bekend op www.benoordenhoutbegroot.denhaag.nl.

Bewoners verdelen € 40.000

Samen met uw wijkgenoten bepaalt u vanaf 15 februari 2021 welke plannen doorgaan. U kunt het bedrag van € 40.000 verdelen over 1 of meer plannen. U en uw wijkgenoten hebben hiervoor tot en met 14 maart 2021 de tijd.

Hulp bij indienen plan

Is het voor u niet mogelijk om online een plan in te dienen? Neem dan contact op met David Lijdsman, projectleider Benoordenhout Begroot, via:

Prijsuitreiking

Maandag 22 maart 2021 maakt de gemeente de winnende plannen bekend.

Meer informatie

Meer informatie over Benoordenhout Begroot vindt u opwww.benoordenhoutbegroot.denhaag.nl.

Wijkbudget voor andere wijken

Na Benoordenhout mag ook Mariahoeve in 2021 een wijkbudget verdelen. Bezuidenhout-West en Bezuidenhout Midden Oost hebben dit jaar al een wijkbudget gehad.

Ook los van het wijkbudget helpt de gemeente u graag met uw plan voor de wijk. Zo kijkt zij of uw idee uit te voeren is en subsidie kan krijgen. Lees meer op de pagina activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen.

Jozef Israëlsplein