Herinrichting Wijkpark de Horst

Midden in Mariahoeve ligt wijkpark De Horst. Dit park krijgt een bijzondere opknapbeurt ontworpen door bewoners uit de buurt. Hier werken zij al sinds de start van de bewonersbijeenkomst in augustus 2016 aan. Hier kwamen 3 verschillende ontwerpen uit. Ruim 1400 bewoners uit Mariahoeve stemden op het ontwerp van hun voorkeur.

Bewoners dachten in dit proces mee over een mooi en veilig park. Omdat zij vanaf het begin bij het hele plan betrokken zijn, leeft de herinrichting enorm in de buurt.

Ontwerp Wijkpark de Horst

In de afgelopen maanden is het ontwerp samen met de vertegenwoordiging van actief betrokken buurtbewoners in detail verder uitgewerkt. Er is nu meer samenhang tussen de verschillende onderdelen van het ontwerp. Het park wordt toegankelijker voor iedereen met een mooie en rustige uitstraling. Het wordt een plek waar buurtbewoners rustig kunnen zitten, van het uitzicht op het water kunnen genieten of lekker kunnen zonnen. In het park is ruimte voor verschillende activiteiten. Zoals:

  • een muziektent
  • fitnesstoestellen
  • een voetbalkooi
  • een skatebaan
  • een speeltuin
  • een klim- en klauterbaan

Start 1e fase werkzaamheden

Op 6 november starten de werkzaamheden voor de 1e fase van de herinrichting. In deze fase wordt dit gedaan:

  • De parkoever aan de kant van het winkelcentrum wordt opgeknapt.
  • De vlindertuin wordt uitgebreid.
  • De fitnesstoestellen worden verplaatst.
  • Er wordt gesnoeid.

Het groene karakter van het park wordt versterkt en wordt het park toegankelijker voor iedereen.
De werkzaamheden duren ongeveer 4 weken. Het kan zijn dat het park in deze tijd minder goed toegankelijk is.

Schetsontwerp Wijkpark de Horst
Schetsontwerp Wijkpark de Horst

Van schetsontwerp naar professioneel plan Wijkpark de Horst

Van het gekozen ontwerp is samen met een landschapsarchitect een professioneel plan gemaakt. Het plan is eerst besproken met een vertegenwoordiging van de betrokken bewoners. Daarna werd het plan gepresenteerd aan alle buurtbewoners.

Twee bewoonsters uit de wijk bedachten dit ontwerp. Als laatste stap in het proces gingen zij mee naar de Ambtelijke Commissie Openbare Orde (ACOR) om het plan te presenteren. De ACOR was positief over dit ontwerp en het plan is goedgekeurd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem contact op met het stadsdeelkantoor Haagse Hout via het e-mailadres mariahoeve@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 3 november 2017Laatste wijziging: 3 november 2017