Nieuwsbericht

Valthestraat: werkzaamheden

Gepubliceerd: 25 april 2018Laatste wijziging: 11 juni 2018

De gemeente begint in de week van 21 mei met de opknapbeurt van de Valthestraat. De werkzaamheden duren tot half september 2018.

Het werk is in fases vanaf de Hoogeveenlaan richting de Dedemsvaartweg. Dit zijn de werkzaamheden:

  • Maken nieuwe bestrating; op de weg komen dezelfde tegels te liggen als in de Norgstraat. Waar in de straat al nieuwe tegels liggen worden deze hergebruikt. De even zijde van de straat krijgt nieuwe tegels.
  • Aanleggen parkeerstroken; tussen de Dedemsvaartweg en de Norgstraat komen aan beide kanten parkeerstroken. Ook komt er een extra parkeerstrook aan de even zijde tussen de Norgstraat en de Hoogeveenlaan.
  • Rijrichtingen; in tegenstelling tot wat in de eerdere brief stond, veranderen de rijrichtingen in de straat niet.
  • Planten extra groen; voor de woningen 39 tot en met 47 komt in de verbrede stoep een strook met lage beplanting. Bestaande beplanting wordt versmald om ruimte te maken voor de parkeervakken.
  • Vervangen huisaansluitingen aan de even zijde en vervangen kolken riolering.

Planning en bereikbaarheid

Het werk begint aan de kant van Hoogeveenlaan. De kant van de Dedemsvaartweg wordt als laatste aangepakt. Als de gemeente de huisaansluitingen op het riool vervangt, kan het toilet 2 uur lang niet gebruikt worden. De aannemer geeft door wanneer dit voor u geldt. Tijdens de werkzaamheden zijn delen van de stoep en de weg afgesloten. Via loopschotten blijven bedrijven en woningen bereikbaar.

Auto ergens anders parkeren

Wilt u tijdens de werkzaamheden uw auto ergens anders parkeren en fietsen en andere zaken die misschien in de weg staan verwijderen? Zorg ervoor dat hulpdiensten de straat kunnen bereiken. Parkeer uw auto alleen in de parkeervakken.

Huisvuil

De ondergrondse restafvalcontainers zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. U kunt uw huisvuil tijdelijk kwijt in de bovengrondse restafvalcontainers in de omgeving. Ook voor grofvuilafspraken kunt u hierbij terecht. Mogelijk moet u hierdoor verder lopen dan normaal.