Nieuwsbericht

Help de handhavers in Escamp en zorg samen voor een veilige en leefbare wijk

Gepubliceerd: 21 december 2017Laatste wijziging: 21 december 2017

Inwoners van Escamp ergeren zich aan zaken als parkeerproblemen, niet opgeruimde hondenpoep en rommel op straat. De gemeente heeft een aanpak ontwikkeld om deze problemen tegen te gaan. De handhavers in uw stadsdeel houden zich er dagelijks mee bezig. Help hen bij het veilig en leefbaar houden van uw buurt.

Twee handhavers in Escamp
Twee handhavers in Escamp

Parkeerplaats zoeken

Het is niet altijd makkelijk om een parkeerplek te vinden in Escamp. Vooral in Leyenburg en Rustenburg-Oostbroek is de parkeerdruk hoog. Parkeer uw auto alleen op de plekken waar dat toegestaan is. Het levert voor andere bewoners overlast op als u ergens anders parkeert zoals op de hoek van de straat. Het komt regelmatig voor dat de afvalcontainer niet geleegd kan worden omdat een auto de ophaalplek of de weg er naartoe blokkeert.

U hoort van de gemeente als een parkeersituatie verandert of als er parkeerverboden gelden vanwege wegwerkzaamheden. Soms zijn er rondom deze wegwerkzaamheden tijdelijke parkeerverboden nodig zodat de hulpdiensten door de straat kunnen in geval van nood.

Afval op straat

De handhavers zien regelmatig afval naast de inzamelcontainers en ondergrondse restafvalcontainers. In de Amerikaanse buurt is een aantal projecten uitgevoerd en is het afvalprobleem een stuk minder.

In Rustenburg-Oostbroek gaat het minder goed. Er ligt regelmatig grofvuil op straat dat bedoeld is voor de stort. U kunt dit gratis wegbrengen naar het afvalbrengstations aan de Uitenhagestraat of aan de Plutostraat (Binckhorst), of zelfs gratis laten ophalen. Maak een afspraak via www.denhaag.nl/afval.

Meld afval op straat

U kunt de handhavers ook helpen door meldingen te maken van rommel op straat of te melden dat een container vol is. Dit kan via de pagina Meldingen afval.

Hondenpoep melden

In Den Haag is het verplicht om hondenpoep op te ruimen en een opruimmiddel bij u te hebben. In Escamp is de overlast door hondenpoep de afgelopen maanden minder geworden. Maar in een aantal buurten en straten ervaren bewoners nog overlast.

Het gaat onder meer om de Soestdijksekade langs de woonboten en de buurt rondom Blaricumseplein en Loenenseplein. Verder is er overlast in de Amerikaanse buurt en in Leyenburg. Vooral rondom scholen en speelpleinen is dit erg vervelend.

Meld hondenpoep

Meld als er hondenpoep op straat ligt of als een hondenbezitter de poep niet opruimt via Hondenpoep melden. Zo’n melding zorgt niet meteen tot een schonere straat, maar vergroot wel de kans dat de handhavers in uw wijk komen controleren en overlastgevers betrappen en bekeuren.

Het Zuiderpark

Het Zuiderpark is een geliefd stadspark waar veel mensen komen. In het park zijn handhavers aanwezig om op de leefbaarheid te letten. De gemeente heeft meer afvalcontainers geplaatst zodat op drukke dagen de prullenbakken niet te snel vol raken.

De gemeente heeft dit jaar om de leefbaarheid te verbeteren besloten om het drinken van alcohol te verbieden in het park. Behalve op de grote speelweides. In de zomer wordt er in het park veel gebarbecued. Dit is alleen toegestaan rondom de grote speelweide. Ruim alstublieft uw spullen weer op.

Lees meer over de barbecue-plekken.

Meer informatie over handhavers

Wilt u meer weten over het werk dat de handhavers doen? Kijk dan op de pagina Handhavers in Den Haag.

Handhavers controleren op verkeerd geparkeerde auto's. Hulpdiensten moeten namelijk zonder obstakels de wijk in kunnen.
Handhavers controleren op verkeerd geparkeerde auto's. Hulpdiensten moeten namelijk zonder obstakels de wijk in kunnen.