Nieuwsbericht

Rijnstraat: nieuwe bestrating

Gepubliceerd: 4 januari 2018Laatste wijziging: 16 januari 2018

Vanaf maandag 8 januari 2018 wordt er ’s nachts tussen 1.00 en 5.00 uur onderhoud aan de weg in de Rijnstraat uitgevoerd. Het onderhoud is ter hoogte van de uitgang van station Den Haag Centraal, aan de kant van de Rijnstraat tot aan de onderdoorgang. Daarbij worden oude bakstenen vervangen door nieuwe rode klinkers.

Het werk is 's nachts zodat het verkeer er overdag door kan.
Het werk is 's nachts zodat het verkeer er overdag door kan.

Haagse Loper

In de nieuwe bestrating verbetert de geleidelijn voor blinden en slechtzienden.

Het werk maakt deel uit van de Haagse Loper, die loopt van de Theresiastraat tot en met het Spuiplein. Deze vormt een belangrijke wandel- en fietsroute richting de Haagse binnenstad. In de Rijnstraat komen dezelfde soort klinkers als de tegels die al op de Turfmarkt liggen. Het klinkerpatroon loopt dan door. In de nieuwe bestrating verbetert de geleidelijn voor blinden en slechtzienden.

Nachtwerkzaamheden

Er is bewust gekozen om het werk in de nacht uit te voeren vanwege de drukte van voetgangers, fietsers en trams. Verder worden er ’s nachts verkeersregelaars ingezet. Zo blijft de straat bereikbaar voor de nood- en hulpdiensten. Het werk is, als de weersomstandigheden het toelaten, naar verwachting vrijdag 2 februari 2018 klaar.

Klinkerpatroon
Klinkerpatroon