Nieuwsbericht

Afvalsorteerstraatjes in Archipelbuurt en Transvaalkwartier

Gepubliceerd: 18 juli 2018Laatste wijziging: 23 juli 2018

Er komen afvalsorteerstraatjes in stadsdeel Centrum. Er is nu voor de Archipelbuurt en het Transvaalkwartier een ontwerp-plaatsingsplan gemaakt.

Een afvalsorteerstraatje is een rij van verschillende afvalcontainers naast elkaar. Bij een afvalsorteerstraatje kunt u terecht voor het weggooien van:

  • glas
  • papier en kartoen
  • textiel
  • plastic verpakkingen, blik en drinkpakken

De gemeente gaat in elke wijk een afvalsorteerstraatje plaatsen om het scheiden van afval te stimuleren. Veel van het materiaal kan opnieuw worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. In de meeste gevallen gaat het om een locatie waar al bovengrondse containers staan. Deze worden vervangen door nieuwe ondergrondse containers en aangevuld met containers voor andere materialen.

Locaties

In stadsdeel Centrum wil de gemeente afvalsorteerstraatjes aanleggen bij:

  • Nassauplein tegenover huisnummer 20 (Archipelbuurt)
  • Kaapstraat tegenover huisnummer 48 (Transvaalkwartier).

Inspraakperiode

Het ontwerp-plaatsingsplan met de plattegronden van de locaties voor de afvalsorteerstraatjes vindt u onder RIS-nummer 300085. U kunt laten weten wat u van het ontwerp-plaatsingsplan vindt. Eventueel kunt u een andere locatie voorstellen. U kunt reageren tot en met woensdag 3 oktober 2018.

Meer informatie over de procedure en een link naar het formulier voor uw zienswijze, vindt u op de pagina Procedure en plaatsing ondergrondse afvalsorteerstraatjes.

Vragen?

Neem bij vragen contact op met de gemeente via het e-mailadres oracs@denhaag.nl.