Den Haag - Mantel der Liefde - Interactieve tentoonstelling over mantelzorg en ouderen

Evenement

19 mrt

Mantel der Liefde - Interactieve tentoonstelling over mantelzorg en ouderen

Van 25 februari tot en met 22 maart staat het atrium in het stadhuis in het teken van mantelzorg. Kom naar de interactieve tentoonstelling en ervaar hoe het voelt om mantelzorger te zijn.

Wanneer

25 februari tot en met 22 maart 2019

Waar

Atrium stadhuis, Spui 70 Den Haag

Neem iemand mee! U kunt de foto’s niet alléén bekijken. U moet elkaar helpen. U bent even elkaars mantelzorger.
Neem iemand mee! U kunt de foto’s niet alléén bekijken. U moet elkaar helpen. U bent even elkaars mantelzorger.

Wanneer bent u mantelzorger?

Als u fulltime thuis voor uw partner zorgt? Door de was te doen voor uw moeder die in een verzorgingshuis zit? Of wanneer u een paar keer per week een kop koffie drinkt bij de buurman? Een ding is zeker: mantelzorg overkomt u. U kiest er niet voor en daarom is het lastig om u hierop voor te bereiden. U weet immers niet wat er zal gebeuren.

Mantel der Liefde

Ilse Wolf is de fotografe van de Mantel der Liefde. Zij heeft gezien hoe haar moeder dagelijks zorgt voor haar vader, die zijn arm verloor. Dit zette haar aan het denken. Wanneer ben je eigenlijk een mantelzorger en hoe is dat? Om antwoord op die vragen te krijgen begon zij met de Mantel der Liefde. Zij bracht 12 situaties in beeld voor deze tentoonstelling.

Merel van der Linden bedacht het concept van elkaar helpen en Carla van Gaalen interviewde de mantelzorgers en hun familie. En zo ontstond een 3-dimensionale interactieve tentoonstelling.

De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat mantelzorgers erkend, goed geïnformeerd, gehoord en ondersteund worden. De gemeente faciliteert daarom projecten zoals Mantel der Liefde.