Zwempas voor zwemmers van 14 jaar en ouder

Iedereen van 14 jaar en ouder krijgt een zwempas bij zijn of haar eerste bezoek aan een van de Haagse zwembaden. Neem hiervoor wel uw legitimatie mee.

Registreren via de sportwebshop of bij de kassa

Via de sportwebshop registreert u zich eenmalig als nieuwe gebruiker. Bij het registreren wordt u gevraagd naar uw naam, geboortedatum, adres, e-mail en telefoonnummer.

zwempas Haagse zwembaden
zwempas Haagse zwembaden

Zwempas ophalen

Bij het eerst volgende bezoek aan een gemeentelijk Haags zwembad worden deze gegevens gekoppeld aan uw zwempas. Bij het ophalen van de nieuwe zwempas wordt nog eenmalig om uw legitimatie gevraagd. Ook wordt een foto van u gemaakt bij de kassa. De foto wordt gekoppeld aan uw zwempas en sportwebshopaccount.

U kunt ook bij de kassa van het zwembad registreren als nieuwe gebruiker voor een zwempas. De wachttijd is dan wel langer.

Blokkeren zwempas

Uw gegevens worden ook gebruikt als uw zwempas geblokkeerd moet worden. Redenen om de zwempas te blokkeren kunnen zijn het verlies of diefstal van de zwempas of een tijdelijke toegang ontzegging in het zwembad vanwege misdragingen.

Meerbadenkaart via webshop

Als u wilt, kunt u in de webshop ook gelijk met korting een meerbadenkaart kopen. U krijgt dan 12 keer zwemmen voor de prijs van 10. En bij een 25-badenkaart betaalt u maar voor 20 keer zwemmen. Ga naar www.denhaag.nl/sportwebshop

Heeft u al een zwempas? 

Dan hoeft u geen nieuwe zwempas aan te vragen. U houdt uw eigen pas. Neem wel uw legitimatie mee. Deze wordt nog 1 keer gecontroleerd.

Ook wordt een foto van u gemaakt bij de kassa. De foto wordt gekoppeld aan uw zwempas en sportwebshopaccount. Met de foto wordt gecontroleerd of de juiste persoon met de juiste pas bij de kassa staat. U hoeft daarna alleen nog maar uw zwempas te laten zien als u komt zwemmen.

    Waarom een zwempas

    Na een aantal incidenten is in september 2017 de zwempas ingevoerd in alle Haagse zwembaden. Zo kan de gemeente de veiligheid van alle zwembadbezoekers en haar medewerkers beter verzekeren. Plezier tijdens het zwemmen is voor iedereen belangrijk. Vragen kunt u stellen via de Sport-info-lijn.

    Gepubliceerd: 11 juni 2018Laatste wijziging: 10 februari 2020