Zwempas voor zwemmers van 14 jaar en ouder

Iedereen van 14 jaar en ouder krijgt een zwempas bij zijn of haar eerste bezoek aan een van de Haagse zwembaden. Neem hiervoor wel uw legitimatie mee.

Registreren via sportwebshop of kassa

Via de webshop registreert u zich eenmalig als nieuwe gebruiker. U kunt daarna uw nieuwe zwempas ophalen bij 1 van de Haagse zwembaden. Bij het ophalen van de nieuwe zwempas wordt nog eenmalig om uw legitimatie gevraagd. Ook wordt een foto van u gemaakt bij de kassa. De foto wordt gekoppeld aan uw zwempas en sportwebshopaccount. Met de foto kunnen wij controleren of de juiste persoon met de juiste pas bij de kassa staat. U kunt ook direct bij de kassa (registreren) voor uw zwempas terecht. De wachttijd is dan wel langer.

U kunt zich registreren via sportwebshop.

Meerbadenkaart via webshop

Als u wilt, kunt u in de webshop ook gelijk met korting een meerbadenkaart kopen. U krijgt dan 12 keer zwemmen voor de prijs van 10. En bij een 25-badenkaart betaalt u maar voor 20 keer zwemmen. Ga naar www.denhaag.nl/sportwebshop

Heeft u al een zwempas? 

Dan hoeft u geen nieuwe zwempas aan te vragen. U houdt uw eigen pas. Neem wel uw legitimatie mee. Deze wordt nog 1 keer gecontroleerd.

Ook wordt een foto van u gemaakt bij de kassa. De foto wordt gekoppeld aan uw zwempas en sportwebshopaccount. Met de foto kunnen wij controleren of de juiste persoon met de juiste pas bij de kassa staat. U hoeft daarna alleen nog maar uw zwempas te laten zien als u komt zwemmen.

    Waarom een zwempas

    Na een aantal incidenten is in september 2017 de zwempas ingevoerd in alle Haagse zwembaden. Zo kan de gemeente de veiligheid van alle zwembadbezoekers en haar medewerkers beter verzekeren. Plezier tijdens het zwemmen is voor iedereen belangrijk.

    Vragen kunt u stellen via de Sport-info-lijn.

    Gepubliceerd: 4 oktober 2017Laatste wijziging: 16 april 2018