Zwemles tijdens corona

In heel Nederland gelden maatregelen van de Rijksoverheid om het coronavirus onder controle te krijgen. Zo moeten volwassenen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook mag er geen publiek aanwezig zijn bij sport. Daarom zijn ook de regels voor zwemles in de gemeentelijke zwembaden aangepast. Op deze pagina vindt u de belangrijkste regels.

De Haagse zwembaden zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Dat betekent dat de zwemlessen weer worden hervat. Het zwemlesrooster verandert niet.

Regels voor zwemles

  • Blijf thuis als u of uw kind verkouden of grieperig is.
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de zwemles bij het zwembad om drukte voorkomen.
  • Breng uw kind tot aan de voordeur van het zwembad. In verband met de noodzakelijke 1,5 meter afstand tussen volwassenen, is het helaas niet mogelijk dat u mee naar binnen gaat.
  • Moet u nog betalen bij de kassa? Dan kunt u kort naar binnen.
  • Trek uw kind gemakkelijke kleding aan zodat hij/zij zich zelfstandig kan omkleden en/of zorg dat uw kind zijn/haar badkleding thuis al heeft aangetrokken.
  • Publiek is ook niet meer toegestaan bij sport. Daarom zijn er nu geen kijklessen in het zwembad. Ook bij het diplomazwemmen kunnen ouders of verzorgers niet komen kijken.
  • Volg de instructies op van de medewerkers in het zwembad.

Omkleden

Vanwege het coronavirus moeten volwassenen 1,5 meter afstand van elkaar houden, ook in zwembaden. Door de beperkte (kleed)ruimte in het zwembad kunnen ouders of verzorgers hierdoor helaas niet mee naar binnen om een kind te helpen met omkleden. Trek uw kind daarom gemakkelijke kleding aan zodat hij/zij zich zelfstandig kan omkleden en/of zorg dat uw kind zijn/haar badkleding thuis al heeft aangetrokken.

Zwemverenigingen kunnen per kleedruimte 2 vrijwilligers, graag in het bezit van een VOG, aanstellen om kinderen te begeleiden. Altijd met z’n tweeën, voor het vier-ogen principe, net zoals bij dat bij de kinderopvang is. Dit kunnen bijvoorbeeld ouders van kinderen zijn die voor het eerst naar zwemles gaan. Of het zijn vrijwilligers die ook al voor de coronacrisis meedraaiden in het bad. Heeft u vragen of zorgen? Neem voor meer informatie contact op met uw zwemvereniging.

Bij de gemeente kunnen kinderen vanaf 6 jaar op zwemles, zij kunnen zichzelf omkleden. Ook hier geldt het advies: trek uw kind gemakkelijke kleding aan zodat hij/zij zich zelfstandig kan omkleden en/of zorg dat uw kind zijn/haar badkleding thuis al heeft aangetrokken.

Abonnement verlengen

U wordt verzocht om het zwemabonnement van uw kind te verlengen via de sportwebshop. Zodra u dit heeft gedaan, wordt het automatisch bijgeschreven op de zwempas. Kunt u het zwemabonnement niet digitaal verlengen? Dan kan dit bij de kassa van het zwembad. In de entree van het zwembad geldt het dringende advies een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden ten opzichte van anderen. Houdt u zich aan de route en betaal contactloos.

Vragen

Heeft u vragen over het online verlengen van uw abonnement voor zwemles, vragen over de veiligheidsmaatregelen in het zwembad of over het zwemrooster van uw zoon of dochter? Neem dan contact op met de sport-info-lijn via (070) 353 72 72. Zij helpen u op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur graag verder.

Gepubliceerd: 5 oktober 2020Laatste wijziging: 17 november 2020