Informatie zwembad Overbosch

In stadsdeel Haagse Hout ligt Sport- en recreatiecentrum Overbosch. Het zwembad zit in dit centrum. Activiteiten zijn onder andere aquarobic of fifty fit. Het zwembad heeft verschillende baden waaronder een recreatiebad met stroomversnelling en een wedstrijdbad.

Iedereen van 14 jaar en ouder heeft een persoonlijke zwempas nodig om te zwemmen bij 1 van de Haagse zwembaden. Heeft u nog geen zwempas? Op vertoon van uw legitimatiebewijs kunt u er ter plekke een laten maken. Lees meer over de gratis zwempas.

Adres- en contactgegevens

Vlaskamp 3
2592 AA Den Haag
Telefoon: (070) 347 46 84

Huisregels

De gemeente wil dat iedereen die komt zwemmen een leuke tijd heeft en zich veilig voelt. Daarom is er een aantal huisregels. Komt u zwemmen? Zorg dat u de huisregels kent én dat u zich hieraan houdt.

Zwembad Overbosch op kaart

kaart zwembad Overbosch Den Haag

Horeca

U bent van harte welkom in de horeca van het zwembad. Er is koffie, thee, frisdrank en wat lekkers. U kunt hier even uitblazen en bijkomen van het sporten. Ook is er wifi.

Consumptie verplicht

In de horecagelegenheid moet u iets bestellen. Eten of drinken dat u zelf meeneemt, mag u hier niet opeten.

Contact horeca

Neem voor bestellingen, afspraken of vragen contact op met de horeca van zwembad Overbosch via telefoonnummer (070) 737 08 95.

Openbaar vervoer

Het zwembad is te bereiken met tram 6. Stap uit bij halte Carel Reinierszkade. Of neem bus 24  en stap uit bij halte De Eerensplein.

Toegankelijkheid mindervaliden

Zwembad Overbosch is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een aparte ruimte met douche (Miva-unit), een toilet en een omkleedruimte. Ook is er een aangepaste rol-/douchestoel waarmee u naar het zwembad kunt rijden. Daarna kunt u met de mobiele tillift in het water getild worden.

Extra verwarmd water

Het peuter- en recreatiebad is alle dagen extra verwarmd. Het water van de andere baden wordt op donderdag extra verwarmd.

Garderobe

Er is een gratis garderobe, maar u kunt uw kleding en spullen ook opbergen in een kluisje. Dit kunt u huren voor € 0,50.

Tarieven

Hier vindt u de tarieven van de Haagse zwembaden. Heeft u een Ooievaarspas? Dan krijgt u ongeveer 50% korting bij de kassa.

Contact en meer informatie

De Sport-info-lijn geeft u ook informatie over sport(en) in Den Haag. Bijvoorbeeld als u meer wilt weten over sportactiviteiten- of verenigingen bij u in de buurt.

Geef uw mening

Zwembad Overbosch waardeert uw mening. Heeft u tips, opmerkingen of mist u informatie op de website? Mail het naar sportinfolijn@denhaag.nl en vermeld als onderwerp ‘Zwembad Overbosch/mijn mening’.

Vertrouwenspunt Sport

Heeft u tijdens het sporten te maken met bijvoorbeeld seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, belediging, bedreiging of mishandeling? Dan kunt u terecht bij het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF.

Zie ook

Gepubliceerd: 31 oktober 2017Laatste wijziging: 16 november 2020