Informatie zwembad het Hofbad

Zwembad het Hofbad is het modernste zwembad in Den Haag. Het zwembad heeft een 50-meterbad, 4 springplanken en een duiktoren van 5 meter hoog. Daarnaast is er een instructiebad, een peuterbad, een groot recreatiebad met een glijbaan van 60 meter, een whirlpool en wildwaterkreek.

Iedereen van 14 jaar en ouder heeft een persoonlijke zwempas nodig om te zwemmen bij 1 van de Haagse zwembaden. Heeft u nog geen zwempas? Op vertoon van uw legitimatiebewijs kunt u er ter plekke 1 laten maken. Lees meer over de gratis zwempas.

Adres- en contactgegevens

Zwembad het Hofbad
Ypenburgse Boslaan 30
2496 ZA Den Haag
(015) 310 83 96

Huisregels

De gemeente wil dat iedereen die komt zwemmen een leuke tijd heeft en zich veilig voelt. Daarom is er een aantal huisregels. Komt u zwemmen? Zorg dat u de huisregels kent én dat u zich hieraan houdt.

Zwembad het Hofbad op kaart

Kaart zwembad het Hofbad Den Haag

Wedstrijdbad

Het Hofbad is geschikt voor het spelen van internationale waterpolowedstrijden. Het Hofbad is het 1e overdekte 50-meterwedstrijdbad van Den Haag. Het bad is ingericht voor wedstrijden en trainingsactiviteiten van nationale en regionale selecties. Er is een tribune met 500 zitplaatsen.

Brasserie

De horeca in het Hofbad is een plek waar iedereen welkom is. U kunt er terecht voor een kopje koffie, maar ook voor een lunchgerecht of een heerlijk ontbijtje in het weekend. Of misschien kiest u voor een fruit- of veggiesmoothie waar geen enkele toevoeging in zit. U vindt de brasserie op de 2e etage.
Het is niet toegestaan om hier eigen eten of drankjes op te eten en drinken.

Evenementen en vergaderingen

Naast de dagelijkse openingstijden van het zwembad kunt u hier ook terecht tijdens evenementen en vergaderingen. Informeer naar de mogelijkheden voor uw evenement, vergadering of verjaardagsfeestje.

Neem voor bestellingen, afspraken, verjaardagspartijen of vragen contact op met de horeca van zwembad het Hofbad door een e-mail te sturen naar info@horecahofbad.nl of te bellen met telefoonnummer (015) 364 62 99.

Openingstijden

De brasserie is open tijdens de uren van het vrij zwemmen en op de avonden dat verenigingen gebruik maken van het zwembad.

Openbaar vervoer

Kom naar het zwembad met tram 15 (halte Gruttosingel) of 19 (halte Weidevogellaan). Of neem bus 30 en stap uit bij halte Laan van Nootdorp. Met de trein reist u naar treinstation Den Haag Ypenburg.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid bij het zwembad.

Toegankelijkheid mindervaliden

Zwembad het Hofbad is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een aparte ruimte met douche (Miva-unit), een toilet en een omkleedruimte. Ook is er een aangepaste rol-/douchestoel waarmee u naar het zwembad kunt rijden. Daarna kunt u met de mobiele tillift in het water getild worden.

Garderobe

Er is een gratis garderobe. Maar u kunt uw kleding en spullen ook opbergen in een kluisje. Dit huurt u voor € 0,50.

Tarieven

Hier vindt u de tarieven van de Haagse zwembaden. Heeft u een Ooievaarspas? Dan krijgt u ongeveer 50% korting bij de kassa.

Video opening Hofbad

Video opening van het Hofbad (YouTube-kanaal van de gemeente)

Contact en meer informatie

De Sport-info-lijn geeft u informatie over sport(en) in Den Haag. Bijvoorbeeld als u meer wilt weten over sportactiviteiten- of verenigingen bij u in de buurt.

Geef uw mening

Zwembad het Hofbad waardeert uw mening. Heeft u tips, opmerkingen of mist u informatie op de website? Mail dan naar sportinfolijn@denhaag.nl en vermeld als onderwerp ‘zwembad het Hofbad/mijn mening’.

Vertrouwenspunt Sport

Heeft u tijdens het sporten te maken met bijvoorbeeld seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, belediging, bedreiging of mishandeling? Dan kunt u terecht bij het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF.

Zie ook

    Gepubliceerd: 16 maart 2018Laatste wijziging: 18 augustus 2020