Openingstijden zwembad de Houtzagerij

Hagenaars met een zwemdiploma kunnen weer banenzwemmen, vrij zwemmen en aan overige zwemactiviteiten deelnemen. Bekijk de zwemregels en actuele openingstijden.

In de zomervakantie is zwembad de Houtzagerij gesloten. U kunt in deze periode komen zwemmen in het Hofbad, Overbosch of het Zuiderpark. Het zomerrooster kunt u vinden op deze pagina.
Vergeet uw zwempas of legitimatie niet. Bij uw 1e bezoek aan het zwembad moet u uw legitimatiebewijs laten zien. De bezoeken erna kunt u komen zwemmen op vertoon van uw persoonlijke zwempas.

De regels voor zwemmen zijn begin juli versoepeld. Zo mogen Hagenaars tot en met 17 jaar weer vrij zwemmen. U hoeft zich niet meer vooraf aan te melden om te komen zwemmen. Er geldt nog steeds een aantal duidelijke regels. Bekijk ze op deze pagina.

Geopende zwembaden in de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie van 19 juli tot en met 30 augustus is er een aangepast rooster. U kunt zwemmen in het Hofbad, Overbosch en het Zuiderpark. Zwembad de Houtzagerij, de Blinkerd en de Waterthor zijn gesloten. De openingstijden en zwemactiviteiten in de zomervakantie kunt u hieronder vinden.

Banenzwemmen en zwemactiviteiten

Banenzwemmen is mogelijk voor iedereen met een zwemdiploma. In het water hoeft u geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden tijdens banenzwemmen. Direct na de activiteit geldt de 1,5 meter regel wel voor volwassenen onderling en van 13 tot en met 17 jarigen ten opzichte van volwassenen.

Vrij zwemmen

Vrij zwemmen is mogelijk voor jeugd tot en met 17 jaar met een zwemdiploma. Ouders of verzorgers mogen niet mee. Voor jeugd tot en met 17 jaar is onderling contact toegestaan, maar 13 en met 17 jarigen moeten wel 1,5 meter afstand houden ten opzichte van volwassenen.

Zwemles

De gemeentelijke zwemlessen voor kinderen en volwassenen beginnen vanaf dinsdag 1 september. Informatie over tijden, prijzen en het aanbod per leeftijd vindt u op de pagina Zwemles.

Zwemregels volgen

Veiligheid en gezondheid staan voorop. Daarom gelden er duidelijke regels voor het zwemmen:

 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor uw tijdsblok bij het zwembad.
 • Blijf thuis als u verkouden of grieperig bent.
 • Neem uw zwempas of legitimatiebewijs mee.
 • Betaal met pin of contactloos.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Volg de looproutes.
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

   Meer informatie

   Wilt u meer informatie over het zwembad? Ga dan naar de pagina zwembad de Houtzagerij of kijk in de Haagse Zwemapp.

    Gepubliceerd: 18 juli 2020Laatste wijziging: 28 juli 2020