Informatie zwembad de Houtzagerij

Zwembad de Houtzagerij ligt in het centrum van Den Haag. Het zwembad heeft een diep, ondiep en peuterbad. Er zijn veel zwemlessen en er is ook ruimte voor vrij zwemmen.

Iedereen van 14 jaar en ouder heeft een persoonlijke zwempas nodig om te zwemmen bij 1 van de Haagse zwembaden. Heeft u nog geen zwempas? Op vertoon van uw legitimatiebewijs kunt u er ter plekke een laten maken. Lees meer over de gratis zwempas.

Adres- en contactgegevens

Zwembad de Houtzagerij
Hobbemastraat 93
2526 JG Den Haag
Telefoon: (070) 389 04 04

Huisregels

De gemeente wil dat iedereen die komt zwemmen een leuke tijd heeft en zich veilig voelt. Daarom is er een aantal huisregels. Komt u zwemmen? Zorg dat u de huisregels kent én dat u zich hieraan houdt.

Zwembad de Houtzagerij op kaart

Zwembad de Houtzagerij op de kaart

Horeca

U bent van harte welkom in de horeca van het zwembad. Er is koffie, thee, frisdrank en wat lekkers. U kunt hier even uitblazen en bijkomen van het sporten. Ook is er wifi.

Contact horeca

Neem voor bestellingen, afspraken of vragen contact op met de horeca van zwembad de Houtzagerij via telefoonnummer (070) 389 04 04.

Openbaar vervoer

Het zwembad is te bereiken met RandstadRail 2, 3 en 4. Stap uit bij halte Medisch Centrum Haaglanden. Of neem tram 6 en stap uit bij halte Vaillantplein. Met bus 130 (halte Vaillantplein) en 25 (halte Ruysdaalstraat) reist u ook naar het zwembad.

Toegankelijkheid

Zwembad de Houtzagerij is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een aparte ruimte met douche (Miva-unit), een toilet en een omkleedruimte. Ook is er een aangepaste rol-/douchestoel waarmee u naar het zwembad kunt rijden. Daarna kunt u met de mobiele tillift in het water getild worden.

Extra verwarmd water

Zaterdag en zondag zijn alle baden extra verwarmd.

Garderobe

Er is een gratis garderobe, maar u kunt uw kleding en spullen ook opbergen in een kluisje. Dit kunt u huren voor € 0,50.

Tarieven

Hier vindt u de tarieven van de Haagse zwembaden. Heeft u een Ooievaarspas? Dan krijgt u ongeveer 50% korting bij de kassa.

Contact en meer informatie

De Sport-info-lijn geeft u ook informatie over sport(en) in Den Haag. Bijvoorbeeld als u meer wilt weten over sportactiviteiten- of verenigingen bij u in de buurt.

Geef uw mening

Zwembad de Houtzagerij waardeert uw mening. Heeft u tips, opmerkingen of mist u informatie op de website? Mail het naar sportinfolijn@denhaag.nl en vermeld als onderwerp ‘zwembad de Houtzagerij/mijn mening’.

Vertrouwenspunt Sport

Heeft u tijdens het sporten te maken met bijvoorbeeld seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, belediging, bedreiging of mishandeling? Dan kunt u terecht bij het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF.

Zie ook

Gepubliceerd: 31 oktober 2017Laatste wijziging: 21 juli 2021