Veilig zwemmen in de natuur

Als het lekker weer is zoeken mensen het strand, natuurbaden en plassen op voor vermaak en verkoeling. In Den Haag en omgeving zijn er verschillende mooie zwemlocaties. Kijk waar u veilig kunt zwemmen.

Op de website en app zwemwater.nl staat een plattegrond met daarop alle Nederlandse zwemlocaties in de natuur. Mocht de overheid vanwege gezondheidsrisico’s zwemmen afraden, bijvoorbeeld vanwege blauwalg of kwallen, dan staat het op deze website en in de app.

De website geeft daarnaast adviezen over veilig zwemmen en gezondheidsrisico’s.

Zwemmen in zee

Een dagje strand hoort bij Den Haag. Aan het zwemmen in zee zijn risico’s verbonden door stroming, getijwerking en de wind. Tijdens het strandseizoen geven de Life Guards van de Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade (www.hvrb.nl) langs de kust van Kijkduin en Scheveningen bezoekers advies en hulp.

Kijkduin strand (Foto: Jurriaan Brobbel)
Kijkduin strand (Foto: Jurriaan Brobbel)

Overig water

In recreatiegebied Madestein vindt u kleine en grote recreatieplassen met diverse strandjes en lig- en speelweides. De kwaliteit van het water van deze plassen wordt gecontroleerd.

Zwemmen in het overige natuurwater van Den Haag wordt ontraden. Dit water wordt niet op kwaliteit gecontroleerd of op gevaren voor zwemmers. Mocht u op eigen risico een duik willen nemen, wees dan voorzichtig. Let op eventuele scheepvaart, spring niet van hoge kades of bruggen en blijf uit de buurt van
water waarin u dode vissen en/of watervogels ziet.

Meer informatie

Bent u van plan te gaan zwemmen? Check altijd eerst de website of de app.

  • Website: www.zwemwater.nl.
  • Download de Zwemwater app in de App Store of via Google Play. 
  • Heeft u vragen of klachten? Bel met de zwemwatertelefoon: 0800 - 9036.
Zie ook Zwemmen en zwembaden

Gepubliceerd: 1 mei 2018Laatste wijziging: 5 december 2019