Openingstijden Haagse zwembaden, reserveren verplicht

Zwemmen is leuk en gezond. In de Haagse zwembaden kunt u banenzwemmen, vrij zwemmen, gezinszwemmen en meedoen aan aquasporten. Reserveren is verplicht. Bekijk hier de openingstijden en de zwemregels.

Met ingang van dinsdag 16 maart 2021 is het zwembad geopend voor zwemles voor jeugd tot en met 12 jaar. Voor alle andere zwemactiviteiten is het zwembad nog gesloten. Hiermee volgt de gemeente Den Haag de coronamaatregelen op van de Rijksoverheid.

Reserveren

Vanaf donderdag 19 november zijn de zwembaden weer open en kunt u online reserveren voor zwemactiviteiten in de sportwebshop. Hiervoor heeft u een inlogaccount nodig. Kijk op de pagina zwemactiviteiten reserveren voor meer informatie.

U kunt ook nog telefonisch reserveren bij het zwembad. Tijdens uw bezoek aan het zwembad koppelen we bij de kassa uw e-mailadres aan uw zwempas. Vanaf dat moment kunt u online reserveren.

Openingstijden

Bekijk hier de actuele openingstijden per zwembad.

Groepsgrootte en afstand

Bij zwemactiviteiten voor mensen van 18 jaar of ouder geldt een maximum van 30 bezoekers per ruimte. Medewerkers, instructeurs en trainers worden hierbij niet meegeteld. Ook als jeugd en volwassenen samen zwemmen, geldt het maximum aantal van 30 bezoekers (inclusief jeugd). Bij zwemactiviteiten voor jeugd tot en met 17 jaar geldt geen maximaal aantal bezoekers.

Banenzwemmen met zwemdiploma

Banenzwemmen is mogelijk voor iedereen met een zwemdiploma. Zowel in het water als erbuiten moeten volwassenen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar moeten 1,5 meter afstand van volwassenen houden. Voor het banenzwemmen geldt een maximum aantal van 30 bezoekers.

Vrij zwemmen voor jeugd tot en met 17 jaar met zwemdiploma (reserveren niet nodig)

Vrij zwemmen is mogelijk voor jeugd tot en met 17 jaar met een zwemdiploma. Daarbij is onderling contact toegestaan, maar 13 tot en met 17-jarigen moeten wel 1,5 meter afstand houden van de toezichthouders in het zwembad. Er geldt geen maximum aantal bezoekers.

Gezinszwemmen

Tijdens gezinszwemmen kunnen (groot)ouders met hun (klein)kinderen komen zwemmen. Per (groot)ouder mogen maximaal 2 (klein)kinderen zonder zwemdiploma mee. Personen uit hetzelfde huishouden hoeven geen afstand van elkaar te houden. Daarbuiten geldt de 1,5 meter afstand regel voor volwassenen onderling en van 13 tot en met 17-jarigen ten opzichte van volwassenen. Voor gezinszwemmen geldt een maximum aantal van 30 bezoekers.

Aquasporten

Voor alle aquasporten geldt een maximale groepsgrootte van 30 deelnemers. Deelnemers moeten altijd 1,5 meter afstand van elkaar houden. Het kan het voorkomen dat er minder mensen dan gebruikelijk kunnen deelnemen, omdat de ruimte van het zwembad niet groot genoeg is om de 1,5 meter afstand te waarborgen.

Zwemuren voor kwetsbare groepen

Ouderen en andere mensen die meer risico lopen door het coronavirus, biedt de gemeente graag extra bescherming. Voor hen zijn in de Blinkerd en Overbosch zwemuren gereserveerd. Zo kunnen zij veilig blijven zwemmen. Alle bezoekers moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden zowel in het water als erbuiten. Ook hier geldt het maximum aantal van 30 bezoekers. De gemeente vertrouwt erop dat alléén mensen uit de kwetsbare groepen gebruik van maken van deze zwemuren.

Zwemregels

Om te zorgen dat iedereen veilig kan zwemmen, gelden er duidelijke regels.

  • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft, ook als het lichte klachten zijn
  • Kom niet eerder dan 10 minuten van te voren bij het zwembad.
  • Neem uw zwempas of legitimatiebewijs mee.
  • Betaal met pin of contactloos.
  • Volg de looproutes.
  • Kleedruimtes zijn open, douches zijn gesloten. Toiletten zijn open voor noodgevallen, ga thuis naar het toilet.
  • Houd 1,5 meter afstand, ook in het water. Geef elkaar de ruimte.
  • Volg de aanwijzingen op van personeel en toezichthouders.
  • De kassa sluit 30 minuten eerder dan de eindtijd van de activiteit.
  • Draag in de entréehal van het zwembad een mondkapje.
  • Toeschouwers zijn niet toegestaan.
  • Ouders mogen met zwemles alleen naar binnen om te betalen bij de kassa. Zij moeten buiten wachten totdat de zwemles is afgelopen. Meer informatie vindt u op de pagina zwemles tijdens corona.

   Meer informatie

   Wilt u meer informatie over zwembaden, bijvoorbeeld over de bereikbaarheid? Ga dan naar Zwemmen en zwembaden. Heeft u een andere vraag over? Bel dan de Sport-info-lijn op telefoonnummer (070) 353 72 72 tussen 8.30 en 16.30 uur of stuur een e-mail naar sportinfolijn@denhaag.nl.

   Gepubliceerd: 18 november 2020Laatste wijziging: 9 maart 2021