Sportcoördinatoren helpen om meer mensen te laten sporten

Haagse scholen en sportverenigingen kunnen hulp krijgen van een sportcoördinator die ervoor zorgt dat meer mensen gaan sporten en bewegen. Vaak verbinden sportcoördinatoren daarbij gebieden zoals sport, onderwijs, zorg, welzijn, cultuur en gezondheid. Bijvoorbeeld door het sportaanbod op een school te organiseren.

Door de Brede Regeling Combinatiefuncties van het Rijk kan de gemeente deze (school)sportcoördinatoren inzetten.

Taken sportcoördinator

Sportcoördinatoren zijn gediplomeerde trainers bij een sportvereniging. Zij kunnen uw vereniging helpen met verschillende zaken: organisatie, opleiding, leden werven, positieve sportcultuur en maatschappelijke projecten. Ook biedt een sportcoördinator naschoolse trainingen aan op scholen. Een sportcoördinator is in dienst van stichting Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH).

Kunt u hulp van een sportcoördinator gebruiken? Neem contact op met uw sportconsulent.

Taken schoolsportcoördinator

Schoolsportcoördinatoren zijn gediplomeerde gymleraren die het sportaanbod op school organiseren. De directie van de school stelt de schoolsportcoördinator aan. Scholen kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij het Onderwijsloket.

Kunt u hulp van een schoolsportcoördinator gebruiken? Neem contact op met uw consulent primair/voortgezet onderwijs of mail naar: sportmatch@swsdh.nl. WSDH brengt sportcoördinatoren in contact met de scholen.

Gepubliceerd: 19 november 2020Laatste wijziging: 10 juni 2022