Positieve sportcultuur: respect en openstaan voor iedereen

Haagse sportverenigingen en de gemeente werken samen aan een positieve sportcultuur. Een cultuur waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat. Waarin iedereen erbij hoort en kan meedoen. En waarin niet wordt gediscrimineerd.

Het is belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij de sportverenigingen in Den Haag. De gemeente helpt verenigingen hieraan te werken. Met hulpmiddelen en 2 cursussen.

Blauwe kaart

Sportverenigingen met een jeugdafdeling kunnen de blauwe kaart gebruiken. Op deze kaart schrijven kinderen na de wedstrijd complimenten voor de tegenstander. Om de wedstrijd plezierig af te sluiten en te zorgen voor sportiviteit en respect. U kunt de blauwe kaart persoonlijker maken door uw clublogo te gebruiken. De eerste 200 blauwe kaarten zijn gratis. Daarna betaalt uw vereniging een klein bedrag. U ontvangt de blauwe kaarten binnen 1 maand. Vraag de blauwe kaarten aan via sportsupport@denhaag.nl.

Aanvoerdersbanden

Verenigingen kunnen aanvoerdersbanden in regenboogkleuren aanvragen. Hiermee laat u zien dat uw vereniging het belangrijk vindt dat iedereen elkaar respecteert en accepteert. De eerste 25 aanvoerdersbanden zijn gratis. Daarna betaalt uw vereniging een klein bedrag. De gemeente betaalt de rest. U ontvangt de aanvoerdersbanden binnen 1 maand. Vraag de aanvoerdersbanden aan via sportsupport@denhaag.nl.

Regenboogvlaggen

Sportverenigingen kunnen regenboogvlaggen ophangen. Om te laten zien dat uw vereniging het belangrijk vindt dat iedereen elkaar respecteert en accepteert. De eerste regenboogvlag is gratis. Daarna betaalt uw vereniging een klein bedrag per vlag. Het bedrag hangt af van het aantal vlaggen dat u aanvraagt. U ontvangt de vlaggen binnen 1 maand. Vraag de regenboogvlaggen aan via sportsupport@denhaag.nl.

Cursus: Een open en veilige sport voor iedereen

Deze cursus gaat over het accepteren van lhbt’ers binnen uw sportvereniging. Lhbt betekent: lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. De cursus is bedoeld voor trainers en coaches van kinderen en volwassenen. U kunt gratis meedoen via NOC*NSF. De John Blankenstein Foundation verzorgt de cursus. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.johnblankensteinfoundation.nl.

Cursus: Jezelf kunnen zijn

Iedereen moet kunnen meedoen aan sport. Wat iemands achtergrond of geaardheid ook is. Daar gaat deze cursus over. U kunt gratis meedoen via NOC*NSF. De John Blankenstein Foundation verzorgt de cursus. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.johnblankensteinfoundation.nl.

    Gepubliceerd: 31 juli 2020Laatste wijziging: 6 augustus 2020