Positieve sportcultuur: opvoeding en sportplezier

Of mensen plezier hebben in sporten hangt vaak af van hoe begeleiders trainen en coachen. En hoe de sfeer is in de groep. Dat geldt zeker voor de jeugd. De gemeente kan sportverenigingen helpen om ervoor te zorgen dat mensen met zo veel mogelijk plezier sporten.

Het is heel belangrijk hoe begeleiders trainen en coachen. De gemeente heeft 2 sportpedagogen die daarbij kunnen helpen. Sportpedagogen zijn specialisten op het gebied van opvoedkunde en sport. Ze houden zich niet bezig met de technische kant van sport. Maar met de manier van trainen en coachen. Om het plezier in sporten groter te maken. Sportpedagogen leren trainers en coaches bijvoorbeeld om sporters enthousiast te maken en op een positieve manier aanwijzingen te geven.

Hulp bij vragen

Heeft uw vereniging een vraag over opvoeding, sportplezier of positieve sportcultuur? Dan kunnen de sportpedagogen u helpen. Zij gaan in gesprek met betrokken personen (bijvoorbeeld coaches, trainers, ouders, bestuursleden of teamgenoten) en helpen voor een lange periode als dat nodig is. Neem voor meer informatie contact op met sportpedagoog Esmée Smit via e-mailadres: esmee.smit@sportievebaanindenhaag.nl.

Regels en afspraken maken

De sportpedagogen kunnen uw bestuur helpen om regels en afspraken te maken binnen uw vereniging. Over opvoeding, sportplezier en positieve sportcultuur. Neem hiervoor contact op met sportpedagoog Esmée Smit via e-mailadres: esmee.smit@sportievebaanindenhaag.nl.

Cursussen van sportpedagogen

De sportpedagogen geven cursussen over een positieve sportcultuur. Zij passen het cursusaanbod aan op uw wensen. Wil uw vereniging graag een cursus over positieve sportcultuur volgen? Neem contact op met sportpedagoog Esmée Smit via esmee.smit@sportievebaanindenhaag.nl.

Online-opleiding NOC*NSF: Een beetje opvoeder

Trainers en coaches van jeugdsporters kunnen een gratis online-opleiding volgen van NOC*NSF: Een beetje opvoeder. Om ervoor te zorgen dat de jeugd binnen het sporten zo veel mogelijk plezier heeft. De opleiding gaat over de opvoedkundige manier van trainen en coachen. Niet over de technische of tactische kant van sport. Deze opleiding is voor trainers en coaches in elke sport. Kijk voor meer informatie op de website van NOC*NSF.

    Zie ook: Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers

    Gepubliceerd: 31 juli 2020Laatste wijziging: 6 augustus 2020