Leden sportvereniging werven en behouden

Wilt u als Haagse sportvereniging meer leden werven en nieuwe en bestaande leden behouden? De gemeente kan u hierbij helpen.

Zonder leden geen sportvereniging. Soms is het lastig voor sportverenigingen om nieuwe leden te werven. Maar ook om te voorkomen dat leden hun lidmaatschap opzeggen. Speelt dit binnen uw vereniging? Bespreek dit met uw sportconsulent. Deze kan u hierbij helpen.

Analyse

Een projectmanager die de gemeente voor u regelt maakt samen met uw sportvereniging een analyse. Dit onderzoek richt zich op het werven en behouden van leden. Neem voor meer informatie contact op met uw sportconsulent.

Exit-onderzoek

Leden komen en leden gaan. Het is handig om te weten waarom leden vertrekken bij uw sportvereniging. De gemeente heeft 2 voorbeelden gemaakt van documenten die u hierbij kunnen helpen. Het gaat om een vragenlijst en een bevestiging van opzegging lidmaatschap.

Met deze documenten kunt u:

  • begrijpen waarom een lid opzegt
  • begrijpen wat uw vereniging beter zou kunnen doen
  • vertrekkende leden wijzen op andere (sport)mogelijkheden binnen uw vereniging of ergens anders. Zo kunt u deze mensen bij de sport houden.

U kunt de voorbeelddocumenten opvragen bij uw sportconsulent.

Leestip

Bekijk het handboek ledenwerving van Rotterdam Sportsupport. Hierin staat welke 8 stappen u kunt nemen om meer leden te werven. U kunt het handboek (pdf) bekijken op de website van IJshockey Nederland.

Gepubliceerd: 6 augustus 2020Laatste wijziging: 9 oktober 2020