Coronavirus: informatie voor sportaanbieders

Het coronavirus heeft veel impact op sportverenigingen en andere sportaanbieders in Den Haag. Bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Welke regels gelden er voor sport?

Vanaf zondag 28 november 2021 gelden er nieuwe coronaregels voor het sporten en het bezoeken van sporthallen, zwembaden, sportparken en sportkantines. U vindt de regels op de pagina Sport in Den Haag.

Is sporten toegestaan?

Tussen 17.00 en 05.00 uur mag er niet meer gesport worden op binnen- en buitensportlocaties. Een uitzondering hierop zijn trainingen en wedstrijden voor topsporters.

Georganiseerd buiten sporten (in de publieke ruimte zoals parken, openbare weg en strand) is na 17.00 uur toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.

  Waar moet het coronatoegangsbewijs worden gecontroleerd?

  Sporters vanaf 18 jaar:

  • bij een binnensportlocatie: wel controle op een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs
  • bij buitensportlocaties: buiten geen controle, alleen op het buitenterras. Gaan de sporters ergens naar binnen (zoals kleedkamer, toilet of kantine) dan moeten zij wel een coronatoegangsbewijs laten zien.

  Dit kan voor extra werk voor uw sportvereniging of -organisatie zorgen. Heeft u hier vragen over of maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met uw sportconsulent. De sportconsulent weet wat er mogelijk is en kan u advies geven.

  Goed om te weten: de app CoronaCheck Scanner helpt u bij het controleren van coronatoegangsbewijzen.

  Is publiek toegestaan?

  Nee, publiek kan niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden van zowel amateursport als professionele sport.

  Wanneer is het dragen van een mondkapje verplicht?

  Het dragen van een mondkapje is op binnensportlocaties verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Ook op locaties waar een coronatoegangsbewijs verplicht is. Dat geldt niet tijdens het sporten, indien het dragen van een mondkapje het sporten belemmert.

  Wanneer is het houden van 1,5 meter afstand verplicht?

  Het houden van 1,5 meter afstand is verplicht voor alle volwassenen vanaf 18 jaar. Ook op locaties waar een coronatoegangsbewijs verplicht is. Dat geldt niet tijdens het sporten, wanneer dit het uitoefenen van het sporten belemmert (zoals bij contactsporten).

   Waar kan ik de laatste belangrijke informatie vinden over de maatregelen?

   De Rijksoverheid geeft op haar website informatie over de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement. Op de website van NOC*NSF vindt u de meest gestelde vragen in Nederland over het coronavirus en sport. Het gaat om algemene vragen, vragen van sportclubs, vragen van sporters en vragen van sportbonden. Veel sportbonden houden een lijst met veelgestelde vragen bij over de gevolgen van de coronacrisis. Daar vindt u informatie over uw sport in het bijzonder.

   Welke landelijke ondersteuningsmaatregelen zijn er voor sportverenigingen?

   Welke ondersteuningsmaatregelen neemt de gemeente voor sportverenigingen in de stad?

   De gemeente neemt verschillende maatregelen om Haagse sportverenigingen te ondersteunen in deze crisis. Hieronder vindt u een opsomming van deze maatregelen.

   • Kwijtschelding gemeentelijke huur en maatwerk
   • Maatwerkafspraken over nakomen subsidievoorwaarden/verplichtingen
   • Gemeentelijke belastingen
   • Hulp bij het indienen van aanvragen voor de regelingen van het Rijk
   • Sportconsulenten
   • Sportco├Ârdinatoren
   • Communicatie (NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten)
   • Gratis inzet financieel expert
   • Gratis inzet juridisch loket
   • Scannen Ooievaarspassen

   Met wie kan ik contact opnemen bij de gemeente?

   Voor vragen over een sportaccommodatie kunt u contact opnemen met Sportverhuur via sportverhuur@denhaag.nl of (070) 353 72 52 (bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur).

   Voor verenigingsadvies, ondersteuning en alle andere vragen, kunt u contact opnemen met Team Verenigingsondersteuning via sportsupport@denhaag.nl. Of neem direct contact op met uw sportconsulent.

   Gepubliceerd: 20 september 2021Laatste wijziging: 27 november 2021