Coronavirus: informatie voor sportaanbieders

Het coronavirus heeft ook veel impact op sportverenigingen en andere sportaanbieders in Den Haag. Bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Welke regels gelden er voor sport?

Vanaf zaterdag 25 september 2021 gelden er alleen nog regels voor het bezoeken van sportkantines, sportevenementen en professionele sportwedstrijden. U vindt de regels op de pagina Sport in Den Haag.

  Hoe ga ik om met de regels voor sportkantines?

  Voor sportkantines gelden dezelfde regels als voor de horeca. Dit kan (te) veel werk voor uw sportvereniging of -organisatie met zich meebrengen. Heeft u hier vragen over of maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met uw sportconsulent. De sportconsulent weet wat er mogelijk is en kan u advies geven.

  Goed om te weten:

  Waar kan ik de laatste belangrijke informatie vinden over de maatregelen?

  De Rijksoverheid geeft op haar website informatie over de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement. Op de website van NOC*NSF vindt u de meest gestelde vragen in Nederland over het coronavirus en sport. Het gaat om algemene vragen, vragen van sportclubs, vragen van sporters en vragen van sportbonden. Veel sportbonden houden een lijst met veelgestelde vragen bij over de gevolgen van de coronacrisis. Daar vindt u informatie over uw sport in het bijzonder.

  Welke landelijke ondersteuningsmaatregelen zijn er voor sportverenigingen?

  Welke ondersteuningsmaatregelen neemt de gemeente voor sportverenigingen in de stad?

  De gemeente neemt verschillende maatregelen om Haagse sportverenigingen te ondersteunen in deze crisis. Hieronder vindt u een opsomming van deze maatregelen.

  • Kwijtschelding gemeentelijke huur en maatwerk
  • Maatwerkafspraken over nakomen subsidievoorwaarden/verplichtingen
  • Gemeentelijke belastingen
  • Hulp bij het indienen van aanvragen voor de regelingen van het Rijk
  • Sportconsulenten
  • Sportco├Ârdinatoren
  • Communicatie (NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten)
  • Gratis inzet financieel expert
  • Gratis inzet juridisch loket
  • Scannen Ooievaarspassen

  Met wie kan ik contact opnemen bij de gemeente?

  Voor vragen over een sportaccommodatie kunt u contact opnemen met Sportverhuur via sportverhuur@denhaag.nl of (070) 353 72 52 (bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur).

  Voor verenigingsadvies, ondersteuning en alle andere vragen, kunt u contact opnemen met Team Verenigingsondersteuning via sportsupport@denhaag.nl. Of neem direct contact op met uw sportconsulent.

  Gepubliceerd: 20 september 2021Laatste wijziging: 20 september 2021