Evenementencentrum De Uithof

Aan de rand van Den Haag ligt evenementencentrum De Uithof. De Uithof heeft veel voorzieningen voor een gezellig en sportief dagje uit.

De Uithof heeft een aantal unieke voorzieningen voor Den Haag, zoals:

  • een schaatsbaan van 400 meter voor recreatie en wedstrijden
  • een ijshockeybaan
  • een sneeuwbaan van ruim 200 meter om te skiën of snowboarden
  • een kartbaan
  • een lasergamehal
  • een klimmuur
  • vergaderzalen en evenementenhal

Schaatsbaan en ijshal

Op de half overdekte 400 meterbaan trainen professionele teams en kunnen beginners en gevorderden rondjes schaatsen. Op het middenterrein kunt u vrij schaatsen op de zogenaamde Funrink. Daarnaast is er nog een overdekte speeltuin voor de kleintjes.

De IJshal wordt gebruikt voor kunstrijden, curling en ijshockey. De IJshal is de thuishaven van de enige ijshockeyclub van Den Haag, HIJS Hokij Wolves. Regelmatig zijn zij op de baan te vinden voor een training of wedstrijd. Wilt u topsport beleven? Kom kijken naar een thuiswedstrijd van HYS The Hague.

Sneeuwbaan

De Uithof beschikt over een 211 meter lange piste met 4 liften. Zowel beginners als gevorderde skiërs kunnen hier de skitechniek aanleren of verbeteren. Het is ook mogelijk om skimaterialen te huren.

De sneeuwbaan is het gehele jaar geopend.

Kartbaan, Lasergamehal en Klimmuur

De kartbaan is in 2010 geheel vernieuwd en beschikt als enige in Nederland over een zeer spectaculaire kombocht die geschikt is voor beginners en gevorderden. Verder kun je in De Uithof in een gezellige en veilige omgeving leren klimmen. Voor de ervaren sportklimmer zijn er diverse wanden tot een hoogte van 21 meter. Zoekt u een sportieve én bijzondere locatie voor uw kinderfeestje? De Klimmuur is een leuk alternatief. Nieuw is de lasergamehal waar je in teams kunt vechten met een laserpistool. Een arrangement in de lasergamehal is ook te combineren met een ander arrangement, zoals het karten. Kijk voor meer informatie op de website.

Sportverenigingen

De Uithof is populair bij Haagse (wintersport)verenigingen. Het Haagse topsport-ijshockeyteam HYS The Hague speelt haar thuiswedstrijden in De Uithof. De ijshockeyvereniging gebruikt de ijshal ook voor trainingen en wedstrijden. De schaatsbaan en sneeuwbaan worden gebruikt door verschillende verenigingen.

Snowboarden in De Uithof
Snowboarden in De Uithof

Adres & contact

Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag
Telefoon: 0900-33 84 84 63 (Lokaal tarief)
E-mail: info@deuithof.nl
Website: www.deuithof.nl

Gepubliceerd: 10 april 2017Laatste wijziging: 3 augustus 2017