Sporten voor Hagenaars met een beperking

Wilt u sporten of bewegen en heeft u een beperking? Het Beweegloket kan u helpen een passende sport te vinden. Kijk ook op de landelijke website met al het sport- en beweegaanbod voor iedereen met een handicap.

De gemeente wil graag dat Hagenaars met een beperking zoveel mogelijk kunnen bewegen en sporten.

Beweegloket in Sportcampus

Het beweegloket helpt mensen met een auditieve, visuele, motorische, verstandelijke, psychosociale en chronische beperking bij het vinden van een passende sport of beweegactiviteit.

Hulp nodig bij het vinden van een activiteit?

Heeft u een beperking? Woont u in Den Haag? En wilt u sporten of bewegen? Maar u weet niet wat de mogelijkheden zijn, wat het kost of heeft u andere vragen?

Het Beweegloket in Sportcampus Zuiderpark geeft antwoord op uw vragen. Doe dit via de telefoon of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek zoekt u samen naar een passende sport of beweegactiviteit bij u in de buurt. Deze begeleiding is gratis.

Heeft u interesse? Maak dan een afspraak via beweegloketdenhaag@unieksporten.nl of 06 - 11 03 20 34.

Zelf een activiteit of sport zoeken

Ga naar de website www.unieksporten.nl en geef aan welke beperking u heeft. Op deze website vindt u alle sport- en beweegactiviteiten die u kunt doen in Den Haag en in andere gemeenten.

Rolstoelbasketbal

Sport op Maat

U kunt ook de gids 'Sport op Maat' aanvragen. Hierin vindt u het aanbod van Haagse sportclubs voor mensen met een beperking. Dit kan een lichamelijke, auditieve, visuele, chronische of verstandelijke beperking zijn.

De gids 'Sport op Maat' is op 2 manieren verkrijgbaar:

  • Haal af bij bibliotheken en stadsdeelkantoren
  • Vraag aan via e-mail. Stuur een e-mail naar sportsupport@denhaag.nl met als onderwerp 'Sport op Maat'.

De gids wordt gemaakt door de gemeente in samenwerking met Haagse organisaties die sport aanbieden voor mensen met een beperking.

Vergoeding speciaal sportmateriaal

Heeft u een beperking waardoor u voor het sporten speciaal materiaal nodig heeft? Vraag een vergoeding of een korting aan uit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Dit kan bij de gemeente .

Vul hiervoor het formulier in op de pagina Zorg en ondersteuning vragen (Wmo-melding doen).

Ondersteuning verenigingen, instellingen en burgerinitiatieven

Bij de afdeling Sportsupport van de gemeente kunt u terecht voor de volgende zaken:

  • Voorlichting over sport- en beweegaanbod voor Hagenaars met en zonder beperking.
  • Ondersteuning van verenigingen, instellingen en burgerinitiatieven bij het opzetten en organiseren van bewegings- en sportactiviteiten.
  • Adviezen voor sportverenigingen en instellingen over aangepaste sporten en het toegankelijk maken van gebouwen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat de gemeente bijdraagt aan sporten met een beperking? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar sportsupport@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 12 maart 2018Laatste wijziging: 7 mei 2018