Advies en ondersteuning voor sportverenigingen

Sportsupport kan uw sportvereniging van een goed advies voorzien.

Dit kan zowel door het voeren van een gesprek over een specifiek onderwerp als door het inzetten van externe projectmanagers.

Advies en externe ondersteuning

Naast een oriĆ«nterend gesprek bestaat er ook de mogelijkheid tot een adviesgesprek gericht op een bepaald thema. Op basis van het adviesgesprek geven wij u een op maat gemaakt advies, waarmee u zelfstandig aan de slag kunt.

Ook is het mogelijk dat uw vereniging geholpen is met inzet van een tijdelijke projectmanager om een specifieke vraag te beantwoorden of probleem op te lossen. Zo kan een projectmanager helpen bij het onderzoeken van fusie- of samenwerkingsmogelijkheden of adviseren bij het opstellen van een meerjarenbegroting. De afdeling Sportsupport bespreekt de mogelijkheden graag met u.

Juridisch Advies

De gemeente biedt sportverenigingen ook ondersteuning bij juridische vraagstukken. Op dit specialistisch gebied werkt de afdeling Sportsupport samen met de Nederlandse Stichting voor Vereniging en Recht. Dit samenwerkingsverband biedt de Haagse sportverenigingen onder meer de mogelijkheid voor hulp bij:

  • het wijzigen van statuten en reglementen
  • opstellen of beoordelen van contracten
  • fusies
  • een verplaatsing van de accommodatie
  • bestuursrechtelijke procedures
  • of andere juridische aangelegenheden

Ook kunnen verenigingen in aanmerking komen voor het Predicaat Goed Bestuurd dat door de Nederlandse Stichting voor Vereniging en Recht wordt verleend. Kijk voor meer informatie over dit predicaat op www.verenigingenrecht.nl.

Informatieportal

Op de Informatieportal voor sportverenigingen vindt u een selectie handige documenten en links die sportverenigingen ondersteunen bij hun taken. Denk hierbij aan thema's als beleid, ledenwerving, vrijwilligers, financiƫn, sponsoring, fondsen en subsidie, buurthuis van de toekomst, pedagogisch klimaat of wet- en regelgeving.

Contact

Heeft u een vraag of komt er een uitdaging op uw vereniging af? Wilt u de mogelijkheden verkennen voor de inzet van een projectmanager? Of heeft u behoefte aan juridisch advies? Neem dan contact op met een van de sportconsulenten.

Gepubliceerd: 31 juli 2014Laatste wijziging: 18 mei 2017