Sport in Den Haag

Hagenaars mogen weer sporten en bewegen. Alleen of samen, binnen of buiten, georganiseerd of ongeorganiseerd. Er zijn wel een paar duidelijke regels. Bekijk ze hier.

Sinds 1 juli is binnen- en buitensport weer toegestaan. In Den Haag zijn veel plekken waar u kunt sporten en bewegen. Bij sportverenigingen, op sportvelden, in sporthallen en in zwembaden. Maar ook in de openbare ruimte, zoals op het strand of op de sportpleintjes. Gezondheid en veiligheid staan altijd voorop. Daarom zijn er een paar duidelijke regels.

Regels voor sporters

  • Tijdens het sporten mag u normaal spelcontact hebben.
  • Voor en na het sporten moeten sporters van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar houden, bijvoorbeeld in de kleedruimtes en kantines.
  • Wedstrijden, evenementen en toernooien zijn toegestaan.
  • Blijf thuis als u verkouden of grieperig bent en laat u testen op corona.

Regels voor toeschouwers

Toeschouwers zijn weer welkom bij het sporten. Ook voor hen gelden een paar regels:

  • Toeschouwers moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
  • Buiten geldt een maximum van 250 toeschouwers.
  • Binnen geldt een maximum van 100 toeschouwers.
  • Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen of spreekkoren, mag niet.
  • Blijf thuis als u verkouden of grieperig bent en laat u testen op corona.

Op de website van de rijksoverheid vindt u alle regels rondom sport.

Sportaccommodaties weer open

De sportparken en zwembaden in Den Haag zijn bijna allemaal weer open. Vanaf 1 juli stelt de gemeente ook de sporthallen weer open. Dit gaat in nauw overleg met Haagse sportverenigingen en andere huurders van sporthallen. Kleedruimtes, douches, toiletten en sportkantines mogen ook weer open. Voor een veilig gebruik van de sportaccommodaties volgt de gemeente protocollen van NOC*NSF en de sportbonden. Haagse sportverenigingen en andere sportaanbieders moeten zich hier ook aan houden.

Sport voor jeugd

Kinderen en jongeren kunnen georganiseerd en onder begeleiding buiten sporten bij een van de vele Haagse sportverenigingen. Bekijk het overzicht van sportverenigingen waar jeugd terecht kan. Niet-leden kunnen soms ook bij deze verenigingen sporten. Ook kunnen kinderen en jongeren gratis meedoen aan sportactiviteiten op één van de 32 openbare sportpleintjes in de stad. Dit wordt Streetsport genoemd. Lees meer over Streetsport.

Zie ook denhaag.nl/zwemmen voor openingstijden van de zwembaden.

Gepubliceerd: 1 juli 2020Laatste wijziging: