Special Olympics Nationale Spelen 2021 in Den Haag

Op 11, 12 en 13 juni 2021 zijn de Special Olympics Nationale Spelen (SONS2021) in Den Haag. Dit is het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen (SONS2021) bezoeken meer dan 2.000 sporters en 750 begeleiders Den Haag. 3 dagen lang zijn er op verschillende locaties in Den Haag wedstrijden in maar liefst 18 verschillende sporten.

De SONS zouden eigenlijk in juni 2020 in Den Haag zijn. Dat werd afgelast door het coronavirus. Daarom is het evenement verplaatst naar juni 2021, maar gaat alleen door als de coronamaatregelen van de regering dat toelaten.

Keeper in zijn doel (fotograaf: Angelo Blankespoor

Voor wie?

Op de SONS2021 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom. Het maakt daarbij niet uit wat hun niveau is of wat hun eerdere sportprestaties zijn. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Sporten 

De sporters komen uit in 18 verschillende sporten: atletiek, beachvolleybal, bocce, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, hockey, honkbal, judo, korfbal, paardrijden, roeien, tafeltennis, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen, zwemmen en MATP (Motor Activity Trainings Program).

Locaties

Alle wedstrijden van de SONS2021 spelen zich af in Haagse (top)sportfaciliteiten: Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sportgebied Ockenburgh, hockeycomplex HDM, tennispark Houtrust en manege Berestein. Alleen de zeilwedstrijden zijn in recreatiegebied Vlietland.

Extra aandacht voor sporten en bewegen

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. Als gaststad van de SONS2021 benadrukt de gemeente het belang van sporten en bewegen voor mensen met een beperking. Zo werkt de stad aan een positief beeld en acceptatie van sporters met een beperking. De gemeente hoopt dat die extra aandacht Hagenaars met én zonder beperking inspireert om te gaan sporten en te bewegen.

Doneren 

Wilt u dat sporters met een verstandelijke beperking kunnen meedoen aan SONS2021? Dan kunt u ze steunen. Bijvoorbeeld door een sporter, een overnachting of een medaille te sponsoren. Meer informatie over sponsoring vindt u op de website van SONS.

Meer informatie

Op de website specialolympics2020.nl vindt u meer informatie over SONS2021.

    Gepubliceerd: 15 juni 2020Laatste wijziging: 9 april 2021