Special Olympics Nationale Spelen 2021 in Den Haag

Op 11, 12 en 13 juni 2021 vinden de Special Olympics Nationale Spelen plaats vanuit Den Haag. Dit jaar mag iedereen met een verstandelijke beperking meedoen.

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Vanwege de coronaregels krijgen de Special Olympics dit jaar een andere vorm dan vorige jaren. Er vinden geen wedstrijden plaats, maar wel trainingen op 12 en 13 juni in heel Nederland. Iedereen met een verstandelijke beperking mag meedoen op de eigen club. Ook worden alle sportactiviteiten online aangeboden via de website van de Special Olympics Nationale Spelen.

Keeper in zijn doel (fotograaf: Angelo Blankespoor

Digitale opening op 11 juni 2021

Op vrijdag 11 juni 2021 om 19.30 uur worden de Special Olympics digitaal geopend vanuit Sportcampus Zuiderpark. U kunt de opening live volgen op TV West of via de website van Omroep West.

Fototentoonstelling bij Sportcampus Zuiderpark

Wilt u meer weten over de Special Olympics Nationale Spelen? Bezoek dan de fototentoonstelling buiten bij Sportcampus Zuiderpark. De tentoonstelling vertelt het verhaal, de geschiedenis en de filosofie van de Special Olympics. Hiermee zet Den Haag sporters met een verstandelijke beperking in het zonnetje. U kunt de tentoonstelling tot en met zondag 13 juni 2021 gratis bezoeken. 

Extra aandacht voor sporten en bewegen

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. Als gaststad van de Special Olympics benadrukt de gemeente het belang van sporten en bewegen voor mensen met een beperking. Zo werkt de stad aan een positief beeld en acceptatie van sporters met een beperking. De gemeente hoopt dat die extra aandacht Hagenaars met én zonder beperking inspireert om te gaan sporten en te bewegen.

Meer informatie

Op de website specialolympics2020.nl vindt u meer informatie over Special Olympics Nationale Spelen 2021.

    Zie ook: Beweegloket Den Haag

    Gepubliceerd: 15 juni 2020Laatste wijziging: 14 juni 2021