Special Olympics Nationale Spelen 2020 naar Den Haag

Op 12, 13 en 14 juni 2020 komen de Special Olympics Nationale Spelen (SONS2020) naar Den Haag. De SONS2020 is het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen2020 (SONS2020) bezoeken meer dan 2.000 sporters en 750 begeleiders Den Haag. 3 dagen lang zijn er op verschillende locaties in Den Haag wedstrijden in maar liefst 18 verschillende sporten.

Keeper in zijn doel (fotograaf: Angelo Blankespoor

Voor wie?

Op de SONS2020 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom. Het maakt daarbij niet uit wat hun niveau is of wat hun eerdere sportprestaties zijn geweest. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Sporten 

De sporters komen uit in 18 verschillende sporten: atletiek, beachvolleybal, bocce, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, hockey, honkbal, judo, korfbal, paardrijden, roeien, tafeltennis, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen, zwemmen en MATP (Motor Activity Trainings Program).

Locaties

Alle wedstrijden van de SONS2020 spelen zich af in Haagse (top)sportfaciliteiten: Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sportgebied Ockenburgh, hockeycomplex hdm, tennispark Houtrust en manege Berestein. Alleen de zeilwedstrijden zijn in recreatiegebied Vlietland.

Extra aandacht voor sporten en bewegen

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. Als gaststad van de SONS2020 benadrukt de gemeente het belang van sporten en bewegen voor mensen met een beperking. In de aanloop naar SONS2020 is er extra aandacht voor bij andere Haagse sportevenementen, zoals tijdens de The Hague Swimcup. Zo werkt de stad aan een positief beeld en acceptatie van sporters met een beperking. De gemeente hoopt dat die extra aandacht Hagenaars met én zonder beperking inspireert om te gaan sporten en te bewegen.

Doneren 

Wilt u dat sporters met een verstandelijke beperking kunnen meedoen aan SONS2020? Dan kunt u hen steunen. Bijvoorbeeld door een sporter, een overnachting of een medaille te sponsoren. Meer informatie over sponsoring vindt u op de website van SONS2020.

Meer informatie

Op de website specialolympics2020.nl vindt u meer informatie over SONS2020.
Op YouTube kunt u het promotiefilmpje bekijken.

Wilt u meer lezen over sportevenementen in Den Haag voor mensen met een beperking? Lees dan ook over de Invictus Games 2020.

Gepubliceerd: 25 juli 2019Laatste wijziging: 25 juli 2019