Invictus Games 2020

In het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert zijn de Invictus Games (IG2020) in Den Haag. Van 9 tot en met 16 mei 2020 zijn de internationale ogen gericht op dit evenement in Sportcampus Zuiderpark.

Aan de Invictus Games doen (oud-)militairen uit verschillende landen, die geestelijk of lichamelijk gewond zijn geraakt, mee. De deelnemers gebruiken onder andere de kracht van sport bij hun herstel. Ook zorgen de Invictus Games voor meer begrip en respect voor degenen die hun land dienen of gediend hebben. Het idee voor het evenement komt van Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Sussex, prins Harry.

Invictus Games (Foto: Getty Images via Invictus Games Foundation)
Invictus Games (Foto: Getty Images via Invictus Games Foundation)

De kracht van sport

Er doen 500 mensen uit 19 verschillende landen mee. Zij zijn actief in 10 verschillende sporten. De deelnemers aan de Invictus Games zijn doorzetters. Zij krijgen vaak hulp van familie en vrienden, maar ook de sport geeft hun de kracht om door te gaan. Natuurlijk heeft iedere deelnemer zijn eigen verhaal. Alle deelnemers mogen 2 vrienden of familieleden, die hebben geholpen bij het proces van herstel, meenemen.

Den Haag als gaststad

Den Haag als internationale stad van vrede en recht, is er trots op dat zij gaststad van dit speciale evenement mag zijn. Sportcampus Zuiderpark is voor alle inwoners, jong en oud, met of zonder beperking: een geschikte locatie om te laten zien dat sport mensen helpt en verbindt. De voorbereidingen zijn in volle gang om de deelnemers, vrienden, familie, toeschouwers en journalisten een onvergetelijke tijd te bezorgen. Hiervoor werkt de gemeente samen met veel partijen in de stad en met ruim 1.000 vrijwilligers. Ook zijn er andere activiteiten en kleinere evenementen in en rondom het park. Zo worden bewoners, scholen en sportclubs betrokken bij de Invictus Games.

Sportfeest in het park

In de 2e week van mei 2020 wordt het Zuiderpark omgebouwd tot een groot open sportpark. Bezoekers kunnen een kaartje kopen voor een wedstrijd, maar ook zelf sporten. Tijdens deze dagen is het sportpark voor iedereen geopend en gratis te bezoeken.

Plattegrond Zuiderpark tijdens Invictus Games
Plattegrond Zuiderpark tijdens Invictus Games

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Invictus Games. Hier vindt u ook links naar de verschillende social media kanalen (#IG2020). Verder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws.

Gepubliceerd: 25 juli 2019Laatste wijziging: 25 juli 2019