Haags Sportgala

Tijdens het Haags Sportgala zet Den Haag haar sporters jaarlijks in het zonnetje. In het AFAS Circustheater worden dan de sportprijzen uitgereikt aan de beste Haagse sporters van het jaar.

  Alle winnaars van de Haagse sportprijzen 2019
  Alle winnaars van de Haagse sportprijzen 2019

  De Haagse Sportprijzen

  Elk jaar worden sportprijzen uitgereikt in 5 categorieën: beste sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach en sporttalent van het jaar. Een deskundige jury stelt 3 genomineerden vast in elke categorie. Hagenaars kunnen gedurende een bepaalde periode online stemmen op de genomineerden en zo meebeslissen welke sporters er in de prijzen vallen.

  In 2019 werden de sportprijzen uitgereikt aan onderstaande sporters:

  • Beste sportman: windsurfer Kiran Badloe
  • Beste sportvrouw: voetballer Lineth Beerensteyn
  • Beste sportcoach: voetbaltrainer Sarina Wiegman
  • Beste sportploeg: zeilers Annemiek Bekkering en Annette Duetz
  • Sporttalent van het jaar: golfsurfer Eveline Hooft

  Nieuw in 2019 was de uitreiking van de Richard Krajicek Award. Deze prestigieuze prijs is voor het best uitgevoerde Haags Sportinitiatief. De winnaar ontvangt een bedrag van maximaal € 10.000 om zijn Haags Sportinitiatief te verbreden. Ook hierover kunnen Hagenaars meebeslissen door online te stemmen.

  Nationale kampioenen

  Elke Hagenaar die nationaal kampioen wordt, krijgt een medaille tijdens het Haags Sportgala. Van jong tot oud, individueel of met een team, in verschillende sporten. Sportverenigingen ontvangen in het najaar een brief van de gemeente. Hierin staat het verzoek hun landskampioenen aan te melden. 

  Inspireren

  De gemeente Den Haag is trots op haar (top)sporters en organiseert daarom al sinds 1973 het Haags Sportgala. Door de Haagse topsporters en de Haagse nationale kampioenen te huldigen wil de gemeente Hagenaars inspireren om te sporten en alle sporters bedanken voor hun inzet.

  Meer informatie

  U kunt het Haags Sportgala volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Ook kunt u er foto’s zien van eerdere edities. Voor vragen over het Haags Sportgala kunt u contact opnemen via sportgala@denhaag.nl.

   Gepubliceerd: 17 december 2019Laatste wijziging: 17 februari 2020