Haags Sportgala 2019

Tijdens het Haags Sportgala op 17 december 2019 zet Den Haag haar sporters in het zonnetje. In het AFAS Circustheater worden dan de sportprijzen uitgereikt aan de beste Haagse sporters van 2019.

Tijdens dit gala worden ook de Haagse nationale kampioenen in de verschillende sporten gehuldigd. Zij krijgen een medaille.

De winnaars van de Haagse Sportprijzen 2018
De winnaars van de Haagse Sportprijzen 2018

De Haagse Sportprijzen

Er worden topsportprijzen uitgereikt in 5 categorieën: beste sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach en sporttalent van het jaar. Een deskundige jury stelt 3 genomineerden vast in elke categorie. Vervolgens kunt u online stemmen op uw favoriet. Zo beslist u mee welke sporters er in de prijzen vallen. De genomineerden van 2019 worden in november bekend gemaakt.

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Richard Krajicek Award. Deze prestigieuze prijs is voor het best uitgevoerde Haags Sportinitiatief uit 2017-2018. Ook hierover kunt u meebeslissen door online te stemmen op 1 van de 3 genomineerde initiatieven. De winnaar ontvangt een geldbedrag van maximaal € 10.000 om zijn Haags Sportinitiatief te verbreden.

Nationale kampioenen

Elke Hagenaar die dit jaar nationaal kampioen werd, ontvangt een medaille tijdens het Haags Sportgala. Van jong tot oud, individueel of met een team, in verschillende sporten. Sportverenigingen ontvangen in het najaar een brief van de gemeente. Hierin staat het verzoek hun landskampioenen van 2019 aan te melden. 

Kaarten voor het gala

Vanaf eind november zijn er diverse acties waarmee u kaarten voor het Haags Sportgala kunt winnen. U maakt bijvoorbeeld kans op kaarten voor het gala door te stemmen op de genomineerden voor de sportprijzen. U kunt geen kaarten kopen voor het gala.

Genodigden

Gasten ontvangen uiterlijk in november een uitnodiging voor het gala. De dresscode voor het gala is ‘Chique Haags’: feestelijk en een tikkie netjes. Met altijd een (subtiel) groen/geel hintje of tintje. Black tie is dus niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Heeft u uw uitnodiging niet ontvangen? Neem contact op via sportgala@denhaag.nl.

Inspireren

De gemeente Den Haag is trots op haar (top)sporters en organiseert daarom al sinds 1973 het Haags Sportgala. Door de Haagse topsporters en de Haagse nationale kampioenen te huldigen wil de gemeente Hagenaars inspireren om te sporten en alle sporters bedanken voor hun inzet.

Meer informatie

U kunt het Haags Sportgala volgen op Facebook, Instagram en Twitter. In november kunt u op Facebook stemmen op uw favoriete sporters. Ook kunt u hier foto’s zien van eerdere edities. Voor vragen over het Haags Sportgala kunt u contact opnemen via sportgala@denhaag.nl.

Zie ook:

Gepubliceerd: 23 juli 2019Laatste wijziging: 8 oktober 2019