Den Haag is Europese Sporthoofdstad 2022

Den Haag is in 2022 de Sporthoofdstad van Europa. Het is een titel om trots op te zijn en inspireert om meer te bewegen. Tijdens verschillende evenementen kunt u naar sport kijken en zelf meedoen.

ACES Europe, de Europese Vereniging van Sport en Gemeenten, kiest elk jaar een Europese Sporthoofdstad uit. In Den Haag zijn dit jaar veel sportevenementen om te vieren dat de stad Europese Sporthoofdstad 2022 is. Er zijn bijvoorbeeld evenementen als de Davis Cup, Invictus Games en het WK Jeugdzeilen. En tijdens de Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september 2022 vinden de Stadsspelen en de CPC Loop plaats. Aan het eind van het jaar is het Haags Sportgala.

Overzicht activiteiten

Een overzicht van de evenementen vindt u op Go Go Den Haag. Op deze site vindt u ook het overzicht van alle sport- en beweegactiviteiten die Den Haag voor inwoners organiseert.

Op Topsport in Den Haag vindt u een overzicht van alle evenementen voor topsporters.

Wethouder Hilbert Bredemeijer: ”Sport en bewegen maken Den Haag sterker. Den Haag heeft een breed aanbod voor iedereen. We zijn een stad waar iedere inwoner, ongeacht afkomst, leeftijd of fysieke beperkingen, gestimuleerd wordt om te sporten en te bewegen op zijn of haar eigen niveau”.

Sport en Den Haag

De gemeente streeft ernaar dat alle inwoners in 2030 regelmatig sporten of in beweging zijn. Daarom heeft ze het Haags Sportakkoord gelanceerd. Hierin heeft de gemeente opgenomen dat de ongeveer 270 sportverenigingen in Den Haag hulp krijgen. En dat er Buurtsportcoaches actief zijn in wijken waar mensen minder sporten. Ook worden de Haagse sportaccommodaties verduurzaamd en toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Congressen voor beleidsmakers en bestuurders

Naast alle sport- en beweegactiviteiten en evenementen, organiseert de gemeente verschillende congressen voor beleidsmakers en bestuurders. Dat doet ze samen met de Haagse Hogeschool, het Rijk, de Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF. Denk bijvoorbeeld aan een avond voor sportbestuurders, het jaarlijkse VSG-congres en een internationaal sportcongres.

Den Haag is Europese Sporthoofdstad 2022

Gepubliceerd: 25 juli 2022Laatste wijziging: 25 juli 2022