Den Haag - De Sport- en Beweegwijzer 50+

De Sport- en Beweegwijzer 50+

De Sport- en Beweegwijzer 50+ is een handige brochure voor de actieve 50-plusser. Deze brochure helpt u op weg als u wilt gaan sporten.

In Den Haag is veel mogelijk op sportgebied. Ook voor ouderen. Sporten brengt u in balans en houdt uw conditie op peil. Wie sport, ontmoet andere mensen.

Voor jong en oud is voldoende beweging belangrijk. Om gezond te blijven, om de kans om hart- en vaatziekten te verminderen en obesitas (ernstig overgewicht) tegen te gaan. Sporten en bewegen is ook belangrijk voor sociale contacten en u gewoon lekker fit te voelen. Maar bovenal is het erg leuk en plezierig om (samen) te doen.

In een gymzaal rollen sporters een bal naar elkaar (Foto: Valerie Kuypers)
In een gymzaal rollen sporters een bal naar elkaar (Foto: Valerie Kuypers)

Beweegnorm en fitnorm

Om alle inwoners van Nederland voldoende in beweging te krijgen en te houden is er een Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen (beter bekend als de Beweegnorm) opgesteld. Die adviseert om minimaal 5 dagen in de week 30 minuten matig intensief te bewegen. Een andere mogelijkheid om voldoende te bewegen is de Fitnorm te hanteren. Deze gaat uit van 3 keer in de week 20 minuten intensief bewegen.

Om de Beweegnorm en de Fitnorm te halen, kunt u bijvoorbeeld gaan sporten bij een sportvereniging, een fitnesscentrum of ongeorganiseerd gaan sporten (wandelen, fietsen, joggen).

Brochure

Wilt u de sportwijzer lezen? Klik dan op onderstaande pdf (brochure 2019).

Sport- en beweegwijzer 50+ (PDF, 10,6 MB)

Wilt u een papieren versie? Deze vindt u bij bibliotheken, stadsdeelkantoren, wijk- en dienstencentra of via de Sport-info-lijn.

Gepubliceerd: 11 januari 2019Laatste wijziging: 14 januari 2019