Hulp bij geldzorgen en schulden

Maakt u zich zorgen over geld? Of heeft u schulden? Blijf er niet mee rondlopen. De gemeente helpt u graag. Met persoonlijk advies, een lening of schuldhulpverlening. Lees hoe de gemeente u kan helpen.

U kunt met elke vraag over geld terecht bij de Helpdesk Geldzaken. Voor persoonlijk advies en hulp.

Hulp bij beginnende geldzorgen

Is het moeilijk om steeds alle rekeningen te betalen? Of moet u iets groots kopen, bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine of koelkast, maar heeft u er geen geld voor? Kom dan naar de Gemeentelijke Kredietbank of het Pandhuis.

Andere manieren om zelf beginnende problemen met geld aan te pakken vindt u op Zelf schulden aflossen en voorkomen.

Hulp bij geldproblemen en schulden

Heeft u schulden en kunt u uw huur, zorgverzekering en andere rekeningen niet meer betalen? Wacht dan niet te lang. De gemeente kan u misschien helpen om een oplossing te vinden voor uw geldproblemen.

Meld u aan op de pagina Schuldhulpverlening aanvragen.

Noodsituatie? Neem meteen actie

Dreigt u uit uw huis gezet te worden? Of wordt uw stroom of water binnenkort afgesloten? Vraag dan direct hulp. Ga zo snel mogelijk naar 1 van de volgende adressen:

  • Advies- en informatiebalie Stadhuis, Spui 70
  • Advies- en informatiebalie Stadskantoor Leyweg, Leyweg 813.

De balies zijn open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. U hoeft geen afspraak te maken, maar kunt gewoon langskomen. Neem de brief mee waarin de datum van afsluiting van uw stroom of water of de ontruiming van uw huis staat.

Zit u al in een traject van schuldhulpverlening en zit u in een noodsituatie? Neem dan direct contact op met uw consulent.

Gepubliceerd: 29 oktober 2020Laatste wijziging: 7 december 2020